Inkább daráljuk be, a végén még valaki örülne neki!

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Csü, 2011-09-15 20:59

Írt nekünk levelet az FKF. Jövő pénteken lesz a hetedik kerületben lomtalanítás. Csak egy napig. Nehogy a guberálók széttúrják. Fasiszták! Ej, no!

Imádom a lomtalanítást. Gyönyörű, olyan, mintha az egész város fesztivállá változna. Egyszer csak részesei leszünk mások életének, történetek kerülnek ki az utcára, vizslatjuk, átkutatjuk, néhány darabját hazavisszük és belakjuk. A legtöbb bútorunk lomtalanításból származik. Szekrények, székek, még egy állólámpa is. Hozott a húgom már lomizott gyerekjátékot, túrtam már tányért és vállfát. És adtam oda boldogan a régi ETA turmixgépet egy cigányasszonynak, aki majd kiugrott a bőréből örömében. Minden rajkónak adott belőle egy darabot. Isteni volt.

ezt már elajándékoztuk Ezt már elajándékoztuk. De van még ott, ahonnan ez jött...

Mintha a kedvenc Mándy-regényem, a Fabulya feleségei ismétlődne évről évre. Fabulya költözik, várja az autót. A nappalija kint áll a járdán a Szentkirályi utcában. Üldögél a karosszékben az állólámpa alatt és cseveg az aktuális feleségével. Hát ilyen a lomi.

Nem így látják az illetékes elvtársak. Az FKF, mint rendes polgári szolgáltató, ki van akadva azon, hogy a guberálók, ahogyan nevezi őket, széttúrják a halmokat, ezzel összepiszkítva a környéket. Szórólapján azzal reklámozza a lomtalanítást, hogy két, narancssárga ruhás alkalmazott egy remek kanapét épp a darálókocsiba hajít. Bakker.

Éppen ezért a korábbi két-háromnapos törvényen kívüli állapotokat egynaposra csökkentették, ráadásul már nem lehet megtudni tőlük, melyik kerületben mikor van a fieszta, mert akkor a gonosz gubisok ráugranának.

Sok embernek a lomi megélhetés. Semmi bajom azzal, hogy két-három napig vágják a szigetelést a rézdrótról, gyűjtik a sittet. Van, aki tüzelőnek hordja el a faszemetet. Ez, kérem, a nettó újrahasznosítás, olyan hatékonysággal, aminek az FKF soha a közelébe nem érhet.

Sokan vagyunk, akik csak így jutunk nagyobb bútordarabokhoz, érdekes apróságokhoz, mert egyébként nincs rá pénzünk. A használtcikkek kereskedelme iszonyúan visszaszorult, alig vannak már ócskások, főleg nem ebben az árkategóriában. A szüleim háza tele van nem túl értékes használt bútorokkal, amit a kereskedők nem vesznek meg. Pedig biztos van, akinek ezek örömöt okoznának. Valaki mástól jövő héten mi is kapunk egy kanapét, a nővérem egy másikat, a húgom meg egy komplett franciágyat. Sose volna ilyesmire pénzünk. Egy barátunknak meg már nem kell. Mennyivel jobb lenne, ha egy kukásautó emésztené meg őket...

Nem ragozom tovább: rohadjon el a fasiszta barom aki ezt kitalálta gyertek jövő pénteken a hétbe lomizni, másnap reggel már viszik is a szajrét! Mi is kirakunk ezt-azt. Van egy kicsit csúnya komódunk például.

Jelentsétek ti is, ha tudtok lomiról! Na, valaki? Infó Lipótvárosról?