Inkább daráljuk be, a végén még valaki örülne neki!

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Thu, 2011-09-15 21:59

Írt nekünk levelet az FKF. Jövő pénteken lesz a hetedik kerületben lomtalanítás. Csak egy napig. Nehogy a guberálók széttúrják. Fasiszták! Ej, no!

Imádom a lomtalanítást. Gyönyörű, olyan, mintha az egész város fesztivállá változna. Egyszer csak részesei leszünk mások életének, történetek kerülnek ki az utcára, vizslatjuk, átkutatjuk, néhány darabját hazavisszük és belakjuk. A legtöbb bútorunk lomtalanításból származik. Szekrények, székek, még egy állólámpa is. Hozott a húgom már lomizott gyerekjátékot, túrtam már tányért és vállfát. És adtam oda boldogan a régi ETA turmixgépet egy cigányasszonynak, aki majd kiugrott a bőréből örömében. Minden rajkónak adott belőle egy darabot. Isteni volt.

ezt már elajándékoztuk Ezt már elajándékoztuk. De van még ott, ahonnan ez jött...

Mintha a kedvenc Mándy-regényem, a Fabulya feleségei ismétlődne évről évre. Fabulya költözik, várja az autót. A nappalija kint áll a járdán a Szentkirályi utcában. Üldögél a karosszékben az állólámpa alatt és cseveg az aktuális feleségével. Hát ilyen a lomi.

Nem így látják az illetékes elvtársak. Az FKF, mint rendes polgári szolgáltató, ki van akadva azon, hogy a guberálók, ahogyan nevezi őket, széttúrják a halmokat, ezzel összepiszkítva a környéket. Szórólapján azzal reklámozza a lomtalanítást, hogy két, narancssárga ruhás alkalmazott egy remek kanapét épp a darálókocsiba hajít. Bakker.

Éppen ezért a korábbi két-háromnapos törvényen kívüli állapotokat egynaposra csökkentették, ráadásul már nem lehet megtudni tőlük, melyik kerületben mikor van a fieszta, mert akkor a gonosz gubisok ráugranának.

Sok embernek a lomi megélhetés. Semmi bajom azzal, hogy két-három napig vágják a szigetelést a rézdrótról, gyűjtik a sittet. Van, aki tüzelőnek hordja el a faszemetet. Ez, kérem, a nettó újrahasznosítás, olyan hatékonysággal, aminek az FKF soha a közelébe nem érhet.

Sokan vagyunk, akik csak így jutunk nagyobb bútordarabokhoz, érdekes apróságokhoz, mert egyébként nincs rá pénzünk. A használtcikkek kereskedelme iszonyúan visszaszorult, alig vannak már ócskások, főleg nem ebben az árkategóriában. A szüleim háza tele van nem túl értékes használt bútorokkal, amit a kereskedők nem vesznek meg. Pedig biztos van, akinek ezek örömöt okoznának. Valaki mástól jövő héten mi is kapunk egy kanapét, a nővérem egy másikat, a húgom meg egy komplett franciágyat. Sose volna ilyesmire pénzünk. Egy barátunknak meg már nem kell. Mennyivel jobb lenne, ha egy kukásautó emésztené meg őket...

Nem ragozom tovább: rohadjon el a fasiszta barom aki ezt kitalálta gyertek jövő pénteken a hétbe lomizni, másnap reggel már viszik is a szajrét! Mi is kirakunk ezt-azt. Van egy kicsit csúnya komódunk például.

Jelentsétek ti is, ha tudtok lomiról! Na, valaki? Infó Lipótvárosról?

Te biztosan szereted, ha a

Te biztosan szereted, ha a cigánykolóniák sátraznak egy hétig a házad előtt és a kapunk ki sem lehet lépni, mert úgy széttúrnak mindent. Én bizony nem szeretem. Ezért hírdesd csak bátran, hogy hozzád mehetnek!!!

én is szeretek lomizni, és

én is szeretek lomizni, és tényleg megvan (volt?) a jó hangulat, de az utóbbi egy-két évben már oda se merek menni egy-egy kupachoz, mert úgy őrzik. én a könyvekre szoktam rámozdulni, de még azokat is szúrós szemmel és megfelelő kiállással felügyelik, persze ha akarom elvihetem őket, darabja 100-200-500ft... de miért is fizetnék? viszont abban egyetértek, hogy nagyon dühítő ha ezek az értékek a darálóskocsiban végzik.

A facebookon van lomtalanitas

A facebookon van lomtalanitas csoport, ott lehet mazsolázni, mikor hol lehet lomtalanítani.

Szerintem a szerző nem

Szerintem a szerző nem mostanában volt lomtalanításon... A valóságban még éppen hordod ki a cuccot már ott áll a (jellemzően C.) banda készenlétben: valamelyik ráül "lefoglalja", nem guberál ott senki sem... legfeljebb pénzért. Ami környezetszennyezést meg a szigetelőanyagok huzalokról. hűtőkről stb való leégetése (és hasonlók) okoz, az messze több mint amit az ujrahasznosítással "megmentünk". (Amugy tudtad, h. a szar butoripari puha fa / hát még a bútorlapok... égésekor milyen káros gázok keletkeznek? Az is legfeljebb a mesekönyvekben mutat jól, h. a szegény purdé eltüzeli a kredencemet, milyen jó mindenkinek. )

az illusztrációként (fotón)

az illusztrációként (fotón) betett tárggyal ugye eredetileg én éltem együtt néhány évig. hát nem kukázott volt (textiles bútorok kukázását amúgy sem tartanám jó dolognak), hanem egy akkoriban még tényleg jó lelőhelynek számító BÁV boltban vettem további, hozzá tartozó kb.3 méternyi bútorral együtt, összesen 20 000 forintért. majd vettem zsákvásznat (az a legolcsóbb erős textil), és egy festőszalonban kiválasztottam egy szép mályvaszínt, hogy olyanra fessék. hát nem sikerült a festés, így hát ezzel a fáradt barna színű anyaggal huzattam újra a bútort. a kukázás romantikája pedig tényleg elveszni látszik a szegénység előretörésével. persze azért hajrá.

XIII.ker: Először persze

XIII.ker: Először persze ledöbentem, majd kiosztottam a bácsit, aki nem engedte hogy ingyen elvigyem a gyerekbiciklit, amit más ingyen rakott ki. Akkor javítsa meg és úgy próbálja rám sózni! Dolgozzon vele valamit csesszus! Amúgy a szimplakertben akartam leadni, a közösségi bicajműhelynek. Sajnálom utólag, hogy nem voltam erőszakosabb kicsit. Ahogy megyünk egyre beljebb a város közepe felé, egyre több az ember és egyre jobban utálják egymást. Kisvárosokban amúgy sokkal nyugisabb dolog a lomtalanítás... Végül tojtam az erőszakos seftes bácsikra, a következő kupacnál juszt is túrtam magunknak homokozó játékot. Jövőre szemfülesebb leszek. És viszek magammal valakit aki szeret veszekedni, hogy lekösse a kupackalózokat amíg gubizok.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

More information about formatting options

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.