Évszázad vihara

sistvan Hét, 2011-09-05 21:22

klímaváltozás, nyersanyag-kimerülés, gazdasági válság és más vidám dolgok

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

Összeomlás megrendelésre

sistvan Permakultúra Ked, 2014-03-04 19:24
Holmgren négy jövőképe

A környezeti válságot már nap-mint-nap a bőrünkön tapasztaljuk, ahogy a túlterhelt természeti rendszerek recsegnek, és közben a geológiai erőforrásaink fogyatkoznak, ha nem is merültek még ki, de egyre szűkösebbé válnak. A válsággal már régóta sokan foglalkoznak, de arra a kézenfekvő kérdésre, hogy "Mit tegyünk", csak kevesen adtak konkrét választ.

A legnagyobb kihívás

sistvan Évszázad vihara Sze, 2012-10-17 21:31
See video

Ez nagyon gagyi ! - mondta Petra, miután végignézte ezt a videót, majd utána gyorsan még hármat a Symphony of Science klipjeiből. Hát tényleg nem bonyolították túl. A szöveg csupán fél tucat sorból áll, aminek jó zenei és látványos képi hátteret tett alá John D Boswell. John projekjének, a Symphony of Science-nek a célja, hogy tudományt és a filozófiát úgy hozza közelebb az emberekhez, hogy értelmes gondolatokat zenés formában közvetít nekünk. Nekem bejön. A videókat jó nézni, derűsek és lelkesítőek. Nem kivétel ez alól a klímaváltozástól készített "A legnagyobb kihívás" sem.

Csináljátok meg

sistvan Évszázad vihara Vas, 2011-12-11 20:51
See video

Véget értek a durbani tárgyalások. 'Az eredeti tervekhez képest két nappal elhúzódott durbani csúcson végül új globális megállapodás nem született, viszont sikerült megegyezni a kiotói jegyzőkönyv meghosszabbításáról.' (nol.hu)

Egy mocskos tű

sistvan Évszázad vihara Pén, 2011-09-02 13:02
See video

Bush elnök mondta, hogy az USA olaj–függővé vált. Mi erre az USA válasza ? Felhagy az ásványi fűtőanyagok fogyasztásával, és áttér a megújulókra, vagy kölcsönkéri narkós haverjának a lehető legmocskosabb tűjét ? Ezzel a kérdéssel néz szembe Obama. Ha a mocskos tűt választja, akkor azzal megerősíti, hogy csak zöldre festi a politikáját, és igazán nem akarja megoldani az függőséget

A Kátrányhomok Akció

sistvan Évszázad vihara Sze, 2011-08-24 01:04
See video

Billt lecsukták, mármint Bill McKibbent.
Bill szombat reggel rendbe szedte magát, és felvette az öltönyét, ami nem áll rajta sehogy, de ha már sittre megy, akkor nem nézhet ki úgy, mint egy szakadt hippi, és elindult elkezdeni a klímaváltozás elleni mozgalom legnagyobb polgári engedetlenségi tiltakozó akcióját.

Kapcsolat a klímaváltozás és a Joplin-tornádók közt ? Az kizárt !

sistvan Évszázad vihara Ked, 2011-06-14 17:09
See video

Amikor a romokat látod a montanai Joplinból, akkor ne is gondolj arra, hogy talán van bennük valami közös a három héttel korábbi alabamai Tuscaloosa-beli tornádókitöréssel, vagy a pár héttel azelőtti óriási tornádóval, amelyek együtt az USA történetének tornádóban legaktívabb áprilisát hozták össze. Nem, ez nem jelent semmit.

350 Kert Kihívása

sistvan Erdőkertek Szo, 2011-06-04 14:10

Ragyogó napfény, szép kertek és rengeteg gyerek.
Nem feltétlenül kell nagy dolgot kitalálni ahhoz, hogy valami jót csináljunk. Pl. fogjunk hozzá, kertészkedünk a hétvégén.

A 300

sistvan Évszázad vihara Szo, 2011-01-08 23:21

A videó mint „SZEMÉRMETLEN PROPAGANDA” lett bekategorizálva. Jogodban áll, és a Propaganda Figyelő Szervezet megkér rá, hogy további kérdéseket tegyél fel, valamint olyan alternatív médiákat kutass át, mint a fizikakönyvek és kutatási cikkek...
(YouTube - Feltöltő megjegyzései - postcarboninstitute)

Újabb felrobbant kút a Mexikói-öbölben

sistvan Évszázad vihara Csü, 2010-09-02 20:51
Mariner Energy felrobbant platformja

Megint felrobbant egy olajfúró torony a Mexikói-öbölben. Ideje volt már, a héten még csak egy jelentősebb baleset történt, a tegnapi olajkitörés Észak-Dakotában. A mai robbanás után a munkásokat kimentették, és csak egyikük sérült súlyosabban. A Mariner Energy kútja nem termelt, a robbanás karbantartó munkák közben történt.

A világ hangjai

sistvan Évszázad vihara Hét, 2010-08-23 14:30
Ethan Zuckerman

Hiába köti össze az Internet a világot, ha a legtöbben csak olyan emberekről hallunk, mint mi magunk. Ethan Zuckerman blogger és technológiai szakértő szeretne segíteni, hogy az egész világ történeteit halljuk.

Matt Simmons meghalt

sistvan Évszázad vihara Sze, 2010-08-11 12:24
Matt Simmons

Matt Simmons, Peak Oil aktivista 68 éves korában a saját otthonában elhunyt. Azt igazságügyi szakértő szerint véletlen baleset következtében fulladt bele a fürdőkádjába.

New York utcáin

sistvan Évszázad vihara Sze, 2010-07-28 10:46
tervezett változások egy manhattani busz járaton

Amerika tömegközlekedése újra felfedezi a buszokat. Chicago és New York város a jelentős összegeket ruház be, amivel szeretnék a buszközlekedést átszervezni, és közel metró-sebességű járatokat elérni. Az alábbi kép egy új manhattani járaton tervezett változásokat mutatja.

Bill Gates lenullázza

sistvan Évszázad vihara Vas, 2010-04-11 11:27

Először nagyon örültem Bill Gates előadásának. A pénzvilág egyik fajsúlyos szereplője kiáll a klímaváltozás elleni fellépés és a széndioxid kibocsátás teljes megszüntetése mellett. Megkapóan egyszerűen érvel.

Az Átalakuló Városok rezilienciája

sistvan Évszázad vihara Pén, 2010-02-26 14:54

Rog Hopkins az Átalakuló Városokról beszél nekünk.
Az Átalakulás alapgondolatát ismerjük. A hagyományos energia hordozók bősége a közeljövőben véget ér. Az Átalakuló városok felkészülnek az olaj nélküli életre, és olyan rendszereket és közösségeket akarnak építeni, amelyek teljesen az olajtól. Közösséget fejlesztenek, önellátásra törekednek, helyi pénzeket vezetnek be.

Hoggan rostája

sistvan Évszázad vihara Ked, 2010-02-16 12:29

Klíma-leplezés: Hadjárat a globális felmelegedés tagadói ellen. James Hoggan és Richard Littlemore könyvének ismertetése.

James Hoggan: Climate Cover-up

sistvan Évszázad vihara Pén, 2010-02-05 09:18

A hétvégén otthon a klímaváltozásról beszélgettünk, hogy milyen ellentmondásos hírek röpködnek, eltusolt adatokról, téves előrejelzésekről, és gomba módra bújnak elő újabb klímaszkeptikusok, komoly tudós emberek, akik biztosra cáfolják az egész felmelegedési ügyet. Kinek higgyünk?

Tartalom átvétel