a Tudatos szakács könyvének bemutatója lesz szerdán, augusztus 31.-én a Printában

gabo Hunyadi tér Vas, 2011-08-28 22:35

A kerttől a konyháig - a Védegylet első szakácskönyvének bemutatója szerdán 6-tól 9-ig a Printa caféban (Rumbach u. 10)

Főzési rutinunk alaposan átalakult az elmúlt néhány évtizedben. Autóba be, a legközelebbi hiperszupermarketnél ki, bevásárlókocsi telepakol, és már főzünk is. Már ha egyáltalán főzünk, és nem eleve kész, vagy félkész árut vásárolunk.

Pedig lehet másként is. Ezt mutatja be *A KERTTŐL A KONYHÁIG - A TUDATOS SZAKÁCS KÖNYVE*

...Zöldleveles árpagyöngyleves, Joghurtos mángold, Pitypangfőzelék, Nagydobosi sütőtöklekvár, Élő zöldségleves mandulahabarással, Nádcukros almatorta - csak néhány a közel 30 recept közül.

Tájfajták, elfeledett őshonos zöldségfajták, vadon termő növények, fair trade alapanyagok - ezekből válogat a Tudatos szakács könyve, melynek receptjeit régi gyümölcsfajták megmentői, termelői piacok rajongói, közösségi kertészkedők, fair trade szakemberek, vásárlói közösségek tagjai és még sokan mások gyűjtötték és írták.

Sokan közülük a bemutatón is ott lesznek, Repka Ágnes és Kassai Nóra élő ételeit a helyszínen meg is lehet majd kóstolni. A kávét pedig természetesen Várady Tibor, a Printa Café baristája főzi közvetlen kereskedelemből származó szemekből.

Szakácskönyvünk nem életvezetési tanácsok gyűjteménye. És főleg nem a "helyes utat" akarjuk megmutatni. Szeretünk enni, de nem
ekörül forog az életünk, és szeretünk főzni is, de XXI. századi városi emberként erre nem mindig van időnk. Recept- és tippgyűjteményünkkel célunk az, hogy megmutassuk: kicsi figyelemmel, régi és új módszerek segítségével ehetünk izgalmasan és egészségesen, és ez még nem is feltétlenül kerül egy vagyonba.

Szeretettel várunk!

*A kiadvány a KvVM Zöld Forrás programja, valamint az Európai Unió
támogatásának köszönhetően jött létre.*

http://www.facebook.com/pages/Szeretem-a-piacot/124266260917231