Megkaptuk a magunkét

BéKa Nagydiófa utcaiak köre Szo, 2011-06-25 09:06

Ha az általunk véleményezett tervezet maradna,
a Grandio kocsmának - első ránézésre azt hinnénk -, este 10-kor csuknia kell.

Második ránézésre meglátnánk, ha meleg konyhássá nyilváníttatja magát, csak éjfélkor kell zárnia (tárgyalópartnereink előre vetítették, ez így is lesz),
de harmadik ránézésre már láthatjuk, hogy mivel szállásadó is működik az ingatlanon belül, bármeddig is nyitva tarthat. És ez csak egy példa.
Mivel rámutattunk a visszásságokra, megkaptuk a "büntit", az új, módosított tervezetben mégis csak az eredeti, tágabb kocsmazóna-kijelölést alkalmazzák. Vagyis a legbelső zóna határa a Kazinczy helyett a Nagydiófa utca lesz.
A zónák rendőri és közterület-felügyelői ellenőrzése persze koncentrált és fokozott lesz - nyugtattak meg. De hát nem lett volna erre eddig is mód - zónakijelölés nélkül is - a legproblémásabb kocsmák környékén?

Ja és természetesen a módosított rendelet-tervezetet is véleményezhetjük, de figyelembe venni nincs módjukban. Vegyük akkor diktátumnak?

De a lényeg: Csendrendelet nélkül is joga van a jegyzőnek a kereskedelmi törvény alapján bejelentésre (akár egyetlen lakó bejelentésére is), vagy hivatalból vizsgálatot elrendelni, majd 22 óra és 6 óra között nyitva tartást korlátozni. Tud valaki egyetlen ilyen esetről???

Nem a jogi szabályozás híja tehát a probléma gyökere. A beruházók és a vendéglátósok kottája még mindig izgalmasabb a lakossági érdekeknél. Ebben sajnos még kevés a változás a Hunvald-korszak óta.