Élet az erdőben

p7 Sze, 2011-05-11 23:05
2011-05-09 23:59
2011-06-12 23:59

Klímavédelmi Fotópályázat és Kiállítás

2011

A Bayer Hungária Kft. és a UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) klímavédelmi fotópályázatot hirdet „Élet az erdőben” címmel.

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

1. Háborítatlan természet kategóriába olyan képeket várunk, amelyek az érintetlen, környezetkárosító hatásoktól mentes erdők természetes szépségét, biológiai sokféleségét mutatják be (pl. természetes lakhelyükön élő erdei állatok sokféleségét, viselkedését, „szokásait” bemutató képek, a hajnali erdő szépségét bemutató képek, stb.) az ember az erdőkben fellelhető állat- és növényvilágra gyakorolt pozitív hatását ábrázolják (pl. állat- és növényvilágról való közvetett gondoskodás, etetők állítása, erdőtelepítés, tudatos erdőgondozás, stb.)

2. Lenyomat az élővilágon kategóriába olyan képeket várunk, amelyek az emberi környezetszennyezés állatokra és növényekre gyakorolt hatásait ábrázolják (pl. falopás, erdőirtás negatív következményei, vadászat, lég- és zajszennyezés hatása az erdő életvilágára, stb.)
az érintetlen természet, illetve a szennyezett környezet közötti kontrasztot bemutató alkotások (pl. elhanyagolt erdőrészek, az illegális szemét-lerakóhelyek kreatív bemutatása, stb.)

A pályázatra az alábbi kategóriákban lehet pályázatokat beadni:

1. Hobbi– Háborítatlan természet
2. Hobbi – Lenyomat az élővilágon
3. Professzionális – Háborítatlan természet
4. Professzionális – Lenyomat az élővilágon
5. Junior (mindkét témában lehet pályázni, de csak egy nyertes kép kerül díjazásra)
6. 3D (mindkét témában lehet pályázni, de csak egy nyertes kép kerül díjazásra)
7. Mobil (mindkét témában lehet pályázni, de csak egy nyertes kép kerül díjazásra)

A pályázaton részt vehet minden hobbi- és hivatásos – Magyarországon élő és alkotó – fotográfus.