Átlépés a jövőnkbe

HK Hanem Kata Sze, 2011-04-13 10:29

Talán te is gondolkozol néha azon, hogy egyre jobban rohan az idő és minden egyre gyorsabban változik. Egyre rövidebb idő alatt, egyre több dolog történik, amit egyre nehezebb nyomon követni. Gondolj csak bele, mennyi minden történt az elmúlt egy hónapban. De akár csak az elmúlt néhány napban is. Ha igazak a Maya Naptár jóslatai, akkor alig egy hónappal ezelőtt léptünk át a naptár következő, kilencedik szakaszába. Ez az a szakasz, amely az Univerzális Alsó-Világ elnevezést viseli és amelyben további 20-szorosára gyorsul az idő.

Carl Johan Calleman több könyvet is írt a Maya Naptárról, ez egyikben például ezt írja:

"... Ez a folyamat arra szolgál, hogy az Univerzum és az emberiség a tudatosság legmagasabb szintjére lépjen...2011 nem csak egy a többi közül, hanem ez az esélyünk arra, hogy a Kozmikus tervvel együtt kezdjünk el teremteni...

... Minden egy szándékkal kezdődik..."

Számomra egyre nyílvánvalóbb, hogy nő a világban azoknak az embereknek a száma, akik meg tudják fogalmazni, hogy a jelenlegivel ellentétben egy békés, emberi világban szeretnének a jövőben élni. Ők azok az emberek, akikben meg van a szándék és akik ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik. Akik a kérdések feltétele, vagy csak a kifogások ismételgetése helyett már a lehetséges válaszokat fogalmazzák.
Igaz ugyan, hogy ennek a társadalmi folyamatnak még csak az elején járunk, a távolatokat mégis napról, napra egyre többen formáljuk. Nézzünk csak szét a szűkebb és a tágabb környezetünkben: környezetvédők, ökogazdálkodók, városvédők, alternatív gyógyítók, oktatók és nevelők, művészek, sportolók, a szomszéd, aki évek óta szelektív hulladékgyűjt, vagy aki télen-nyáron biciklivel közlekedik és csak háztáji termelőnél vásárol ;-) stb, stb. (valószínűleg ha itt belemennék az egyes személyek és szervezetek felsorolásába, akkor napokig írhatnék...!)

Mindenki számára látható, hogy a társadalom egy része (jellemzően aki már régen nem hisz a gazdasági- és politikai reformokban) már újra értelmezte a saját jövőjét, amely irányába optimistán tekint. Eddig elég keveset lehet hallani róluk, most viszont innen-onnan, egyre többen bukkannak fel. Ez azért is örvendetes, mert így aki eddig aggodalommal tekinthetett a jövőbe, vagy egyedül érezhette magát a nehéz helyzetben, mostantól elég ha "nyitott szemmel jár" és akkor nagy eséllyel megtalálja a tárulkozó lehetőségeket. Az internet például kiválló eszköz arra, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek egymással, megoszthassák egymással véleményüket és, hogy valós, gyakorlati megoldások és példák, egyszóval alternatívák egyre gyorsabban terjedhessenek.

Foto: HK

Tér-idő lépcső, Brunate