Pasaréti Akadémia - közlekedési fejlesztés

városjáró Hét, 2011-02-28 09:31

Kedves Érdeklődők!

Az SCD Group-tól megérkezett a Pasaréti Akadémia beruházásával kapcsolatos közlekedési összefoglaló, mely immáron hozzáférhető a lenti csatolmányban!

Megjegyzés: A vázolt közlekedési fejlesztések nagy része már évvekkel korábban, a laktanya területének átalakításától függetlenül is szükséges lett volna. Ilyen lett volna például a Budakeszi útról való balra kanyarodás kialakítása, a kerékpárutak rendezése, a Kelemen László utcai híd modernizálása, vagy épp a Budagyöngye közlekedési pont korszerűsítése.
Ezeknek a hiánypótló fejlesztéseknek a kényszerű összekapcsolása azonban egy közel 190.000 nm összbeépítettségű, 3000 parkolót tartalmazó kereskedelmi- és irodakomplexum megvalósulásával mára nem hogy könnyebb közlekedési körülményeket nem fog teremteni a térség számára, de várhatóan még kevésnek is fog bizonyulni. Ráadásul ha ez a "közlekedési megsegítés" a tervekben vázolt módon valósul meg, azzal a közel száz éves helyi vegetációnak is búcsút mondhat a lakosság. Urbanizációs zajt csökkentő park helyére autóút kerül, árokpartra villamosvégállomás, napszak függő főútvonali áramlás helyébe állandósuló mellék- és főútvonali (teher)forgalom. Ennélfogva egy erre adott kárenyhítési javaslat is (üvegfal, védődomb, díjcentrikus parkolásszabályozás ) csupán kicsinyke kárpótlás jelenthet. Az Akadémia Park projekt végső mérete, környezetre gyakorolt hatása a II. kerület jelenleg kidolgozás alatt álló KSZT-jétől függ. Fontos tudatosítani, hogy az érméknek mindig két oldaluk van. Évtizedes infrastrukturális tartozásokat nem szabad újabb évtizedeket megpecsételő kényszerházasság árán törleszteni!

CsatolmányMéret
sszefoglaló közlekedési hatástanulmányhoz.pdf664.54 KB
akademia-kozlekedes_k.pdf1.76 MB