APEH-alapon család vagyunk

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2011-02-08 13:38

Vajon attól, hogy együtt töltjük az életünket, már család vagyunk? Vagy ahhoz házasság kell? Esetleg egy gyerek szükséges? Vagy több? Az új adótörvény nagyon egyszerűen megválaszolta a kérdést.

A családi adózást ugyanis 90 napnál régebbi várandósság esetén már igénybe lehet venni. A várandósság tényét nem kell igazolni, de ha egy esetleges ellenőrzés során csalásra derül fény, vissza kell téríteni a kedvezmény összegét.

számszerűsített anyai has

Ily módon számszerűsíthetjük a gyermekvárást. A nadrágderék és a linea nigra alkotta koordinátarendszerben egy egyelőre ismeretlen nemű magzat fekszik. Őutána havi legfeljebb 62 500 forint adóalap-kedvezményt lehet kapni, vagyis, ha jól értem félre a dolgot, mintegy 11 250 Ft-nyi személyi jövedelemadó marad a kedves kereső zsebében, amennyiben rendelkezik ilyennel, mint ami nekem van. Meg jövedelemmel, persze.

Akinek három ilyenje is van - akár hason kívül -, azok havi akár 37 125 Ft-tal maradhatnak gazdagabbak. Már amennyiben van nekik fizetésük és az van akkora, hogy ennyi adót levonjanak belőle egyáltalán.

Itt az adatlap: http://www.apeh.hu/data/cms179976/adoeloleg_nyilatkozat_csaladi_kedvezme...

Figyelem! Munkanélküli juttatásokra is érvényesíthető a kedvezmény!

Update: a fészbukon jött a komment, matematikához értő barátunk megosztja velünk a valós számokat. Köszi, Herman!

"Nem bírom ki, hogy ne írjam le.

Az a csökkentés az "adóalap-kiegészítéssel növelt" (magyarul félszuperbruttósított) alapból jön le, a 16%-át kell venni, ha tudni akarod, mennyivel kapsz több fizetést. Ez:

-egy gyereknél 10ezer
...-két gyereknél összesen 20ezer
-három gyereknél összesen 99ezer
-négy gyereknél összesen 132ezer

A háromgyerekes családok közül azokat támogatjuk a leginkább, ahol összejön havi bruttó majd' 500ezer Ft jövedelem. 4 gyereknél ehhez már kb. 650 kell. Őket viszont jó sokkal."

A bejelentett jövedelem nélküliek pedig dögöljenek meg, hisz ők úgyse fizetnek adót. Nyilván lopnak-csalnak, az állam vérét szívják mind. Bár a zsemlére kiszabott áfa nemrég még adó volt, de ez akkor se számít bele. Mindenki dögöljön meg, éljen csupán a középosztály, és a képviselői költségtérítés!

Grátiszként pedig álljon itt néhány igen bensőséges kép a növekvő szőrös anyai hasról, hogy a távol élő szülők kíváncsiságát is kielégítsük. A fotók persze megtévesztőek, mert több hete készültek, és azóta ez a has már sokkal nagyobb.