Lehet másképpen is hozzáállni a politikához.

Dini Dani Daniel Portálcsoport Szo, 2011-01-29 22:51

Úgy tapasztaltam, vannak, akiknek természetes, hogy a politika egy külső tényező, amiben nem kell nekik helyet foglalni. És vagyunk mi, a többség, akit a politika, a család, az újság, az ismerősök ráveszik, hogy válasszon oldalt.

Ez a felismerés nem új, de régen természetnek tartottam. De most, hogy a politikai árok Magyarországon egyre mélyebb és a társadalmi környezetemben is egyre hangosabban megjelenik, már nem látok értelmet annak, részt vegyek ebben a a társadalmat megosztó játékban és igyekszem kimaradni belőle.
Az lmv.hu az egyik utolsó médium, ami eddig nem fertőzött meg (amit eddig nem fertőztük meg) a belpolitikával.
Akik hozzám hasonlóan érzik a tömegpszichózist magukban, ezt a politikailag semleges állapotot akkor tudjuk fenntartani, ha az lmv-n nem úgy beszélünk a politikáról, mint valami, aminek egyik oldalát/véleményét kell támogatni/megtámadni (erre sok média ad lehetőséget akár saját táborban egymást megerősítve, akár ellenséges környezetben egymást felhergelve). Hanem a politikát úgy látjuk, mint egy külső tényező, ami minket, polgárokat nem fog egymásnak ugrasztani, de ha az általunk fontosnak tartott ügyekben a politika nem veszi figyelembe igényeinket, akkor demonstrációval, bojkottal, polgári engedetlenséggel, jogi úton gyakorlunk nyomást rá.


Az emberség és föld fenntartható virágzása