Münchenben a jövő autói

urbi ÉLJ BOLDOGAN! Csü, 2010-10-21 17:04

■Idén második alkalommal rendezik meg Münchenben az elektromos járműcsodákat és műszaki innovációt felvonultató szakmai kiállítást, az eCarTec-et.

Az ITD Hungary jóvoltából Magyarországot több magyar cég is képviselheti az egyik legnagyobb standon, melyen 2 prototípus jármű bemutatásával demonstrálják Magyarország részvételét a járműipari zöldítés terén.

A kiállításon az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség (AHJSZ) kezdeményezést indít útjára mellyel az elektromos töltőállomás táblák európai egységesítéséhez keres támogatókat, partnereket. www.elektromobility.hu

A magyar standon kiállított járművek az idei Széchenyi Futam nyertes csapatainak konstrukciói. A szervezőknek a szakkiállítás lehetőséget ad arra, hogy a rendezvényt nemzetközi szinten is népszerűsítsék, és külföldi résztvevőket toborozzanak a VI. Széchenyi Futamra.

A zéró káros anyag kibocsájtású hidrogén tüzelőanyag cellás HY-GO 2.0 szintén nagy figyelmet kapott a magyar standon. A Fuel Cell Hungary Kft. városi koncepció autója készen áll a vásárlói igények kielégítésére, a cég képviselői ehhez keresnek befektetőket.

A Leila Motors Kft. és Willisits Mérnökiroda Kft. a rendezvényen mutatta be új fejlesztésű tisztán elektromos sportautóját. A Leila nemesis négy saját fejlesztésű állandó mágneses kerékagymotorral szerelt, melyek összesen 120 kW teljesítményre képesek. A lítium akkumulátorok több, mint 200 km-es hatótávolságot engednek a különleges kialakítású járműnek, amit 2011-ben meg is lehet majd vásárolni.

A Leila mellett egy szintén saját fejlesztésű hajtáslánccal szerelt, elektromos SMART városi kisautó kipróbálható, melyet a mérnökcsapat egyedi zöld-fehér utastérrel dobott fel.

A Magyarországon átalakított SMART az idei évtől megrendelhető Európában.

A rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít a résztvevőknek kapcsolatépítésre, új technológiák megismerésére a piac feltérképezésére és szakmai egyeztetések lefolytatására.

http://www.alternativenergia.hu/munchenben-a-jovo-autoi/25235