Eladnák a maradék erzsébetvárosi ingatlanvagyont is? Akár a fejünk fölül?

BéKa Szindikátus - Összefogás a Városért Szo, 2010-10-02 04:11

Csak gondolkodom:
Az az önkormányzat, amely Hunvald idején már annyit elherdált a közvagyonból, szegénységére hivatkozva hagyta szó szerint lerohadni a még önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanállományt, most, ha győznek „embereink” (ments Isten!), havi 10 000 Ft fűtéstámogatást adna minden háztartásnak. NEM A RÁSZORULTAKNAK, MINDENKINEK! MIBŐL?

Ingyen közétkeztetést adna minden gyereknek. NEM A RÁSZORULTAKNAK, MINDNEK! MIBŐL?
Csak most áll össze a kép azzal, amit a „mi polgármester-jelöltünk” mondott a Kazinczy utcai fórumon: A kerületnek lenne pénze, ha végre „tisztességesen” értékesíthetné a kerületi ingatlanokat, nem úgy, mint Hunvald (pl. a Király u. 25-27-29., amire a VI-VII. kerület ingatlanaiból nem keveset tulajdonló Autóker már régóta feni a fogát). Azt is mondta, a romkocsma problémát úgy oldaná meg, hogy a kocsmák környékén „zónákat” hozna létre, amin belül „piaci áron” kivásárolnák az aludni nem tudó lakók ingatlanait. Piaci áron? Mi erre a garancia? Ki mondja majd meg, mennyi a piaci ár? A saját szakértőik? És bárkitől megveszik majd a lakását? Az a sok kocsma körül nagyon sok család és nagyon sok pénz. MIBŐL? ÉS AKI A ZAJTÓL ELTEKINTVE SZERET ITT ÉLNI? ANNAK IS MENNIE KELL?
Kitől, mitől remél az önkormányzatnak ennyi pénzt ez a - plakátdömpingje alapján már most is - jól eleresztett „civil szövetség”?
Csak nem vásárolták meg a beruházók, hogy gond nélkül győzhessen, majd eladja házainkat a fejünk fölül?
EMBEREK VIGYÁZAT! AZ INGYEN LEVESNEK TÚL NAGY ÁRA LEHET! (Most olvasom: a 7ker Budapest második legeladósodottabb kerülete kötvényben 2008 óta, összesen 4 milliárd Ft-ot kell törlesztenie 2028 végéig.)