Ami az erzsébetvárosi választási fórumokból kimaradt, avagy: a fontos kérdések mindig utólag jutnak eszembe

BéKa Szindikátus - Összefogás a Városért Csü, 2010-09-30 08:31

Azért nem mindent felejtettem el. Két fórumon is volt szerencsém ott lenni, mindkétszer feltettem a kérdést: A terézvárosiakéhoz hasonló csendrendeletet, ami egyébként pl. a kocsmáiról méltán híres Írországban működőre hajaz (éjfélkor záróra), miért vétózták meg a SZEM tagjai, a « mi embereink «?

Kielégítő választ egyik esetben sem kaptam. Nem tudom elfogadni, hogy mert a « civil » képviselők a szocialisták előterjesztését későn kapták meg, a rendeletet úgy kicsavarták, hogy jogász ismeretekkel rendelkező, elszánt lakóközösség legyen a talpán, aki annak alapján eléri, hogy éjféltől álomra hajthassa a fejét.

Az is elgondolkodtató, hogy a lakossági problémákra eddig oly kevéssé fogékony szocialista vezetés a választások előtt kivételesen megértőnek mutatkozott. De legalább ilyen meglepő hogy a « mi embereinknek » milyen hamar sikerült meggyőzniük őket, hogy csak egy « nesze semmi fogd meg jól » csendrendeletet fogadjanak végül el.

Amit viszont nem kérdeztem meg:
A SZEM polgármesterjelöltje jogász szakemberként, sok éve gyakorló képviselőként hogyan tette túl magát a korrupt kerületi vezetés jogtipró rendeletein, mért nem követelte a jegyző leváltását és miért nem tett soha feljelentést? (Azt már meg sem merem kérdezni, hogy az esetek nagy részében miért szavazott velük?)
S vajon miből telik egy civil szervezetnek olyan mennyiségű szórólapra, plakátra, amivel még a szocialistákat is lekörözik ?
(Írásban feltett kérdéseinket itt találod: http://lmv.hu/node/5928)