HOMO SAMAPIENS - KÖZÖSSÉG ÉS MEZŐGAZDASÁG FRANCIAORSZÁGBAN

Gergo közvetlen kereskedelem Sze, 2010-09-15 17:20
2010-09-29 17:00

Idén is folytatódik a Magosfa Alapítvány Vackor-Váckör környezeti nevelési klubja. A szeptemberi összejövetelen a májusi téma (Közvetlen termelői-fogyasztói kereskedelem) kerül újra terítékre!

Az URGENCI (www.urgenci.net) nemzetközi hálózat képviselői másodszor látogatnak Magyarországra, hogy népszerűsítsék a közösség által támogatott mezőgazdaság francia példáit, az ún. AMAP (Szövetség a Kistermelői Mezőgazdaság Fenntartásáért) mozgalmat. Az AMAP-ok termelők és fogyasztói csoportok közvetlen és állandó kapcsolatán alapuló közösségek, amelyek segítik a gazdák megélhetését, míg a fogyasztókat jó minőségű, helyi élelmiszerekhez juttatják. Az idelátogató AMAP tagok szeretnének megismerkedni a kezdeményezésre nyitott gazdálkodókkal és fogyasztókkal, és elősegíteni a mozgalom magyar meghonosodását.

Vendégeink lesznek az AMAP-ként működő francia Cidamos gazdaság termelői és fogyasztói: a Hertz és a Doumenc házaspár.

A beszélgetést vezeti Horváth Gergő (Tudatos Vásárlók Egyesülete)

A klub nyilvános (a részvétel ingyenes), minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2010. szeptember 29. SZERDA! 17 óra
Helyszín: Mosolytár Galéria és Kávézó (Vác, Eszterházy utca 10.)
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a Mosolytár Kávézóban szeptember 18-tól 29-ig a térség 11 helyi termék készítőjének termékei tekinthetők meg egy kis kiállítás keretében. Lesznek kóstolható termékek is!