Mostanában keressétek a piacon!

gabo Hunyadi tér Sze, 2010-09-08 15:46

Most is hozzák az általunk a termelőknek adott magok a gyümölcsüket, pontosabban a zöldségüket: van kolbásztök (lehet belőle csak egy darabot kérni, olyan hosszú), a termelők arról számolnak be, hogy milyen szépen nőnek az egyéb tökök is, a Hokkaido is, és kis szerencsével lesz provence-i is. Mártának van valami spéci kínai babja is, olyan egy csomóban, mint egy hajtincs.
Egyétek és vegyétek a sarkantyúkát, amíg van, aprítsátok ételeitekre - ellenállhatatlan fehér lecsót főztem, a sarkantyúka a piros benne.
Mondanám, hogy keressétek a besztercei szilvát, de a fő termelők már csak szombaton hozzák ide a szilvát, elpártoltak a szegedi nagybanira, inkább odaviszik sajnos. Ezzel is szegényedett a piac! Itt-ott azért felbukkan még, de egyre kevesebb van belőle. Pedig ez a legjobb szilvásgombócba! És alig várom, hogy a muskotályos szilva beérjen!

Most, hogy a permakultúrás gazdaságba történő látogatás sínen van, nem halaszthatjuk az önkormányzatnak írandó levelet. Azt ígérték, hogy nem fognak kiszorulni a napijegyesek a piacról, de szombaton is jópáran asztal nélkül maradtak. Ma megígérte a piacfelügyelő, hogy a rakodóasztalokat kiteszik a sor végére szombatra (szeretném látni), de ez ne tántorítson el minket. Nem tudom, miért nem lehet ezt megoldani külön kérés nélkül? Ez nem a piacüzemeltetés mindennapi feladványa?