A civil szavak ereje

p7 Andrássy út Ked, 2010-06-15 01:29

Új, profi fólia dizájnt kapott a volt csillárbolt kirakata, és mintha a homlokzatfelújítás gondolata is megfogant volna...

Talán: IMG 0141

Jónáhány mókás anyagunk van még a csillárboltról, a KÖH-ről meg a CD Hungary vagyonhoz jutásáról, de úgy tűnik, e nélkül is haladnak a dolgok végre.
A következő kép tanúsága szerint szakszerű próba, határozott lépés mutatkozik a homlokzatfelújítás írányába!

Talán: IMG 0155

Nagy kérdés persze, hogy a KÖH jó szokásának megfelelően megelégszik -e az üzleti érdekek diktálta minimummal, tehát a saját kirakatok körüli, felfelé az első párkányig terjedő 6ker stílussal, vagy legalább a kaput vagy a teljes frontoldalat, netán a facét (kapubejáró) is megköveteli ?

Mindenesetre a CD Hungary kőfaragói által rittyentett minták messze meghaladják azt a stílust, amit ugyanazen ház új üzlethelyiségeinek kialakításánál (Székely Mihály utcai front) simán benyelt a KÖH 2002-ben.
Akkor két kékruhás román srác felvonult egy-egy létrával és kb. 3 nap alatt ecsettel haloványsárgásbarnatojáshéj színre mázolta az addigi piszkosszürkét az első párkányig. Az is kiválóan megfelelt a KÖH-nek valamiért :):):)

Talán: PICT5943

De ne zavarjunk, hagyjuk kibontakozni magától a felújítási gondolatot. Szurkolunk !

(Csak érdekességként említjük, hogy ezen az utolsó illusztráción feltűnő sportruházati áruház tündöklése anno rekordot döntött. A világörökség e szakaszán végignéztünk már sok ígéretes üzletnyitást majd egy-két év múlva a pakolást - de ez a tiszavirágnak is schnell kezdemény felülmúlt minden korábbit. Úgy zárt be pár hét után, hogy még az első árufeltöltés sem fejeződött be :)