Dolgozz, hélóta!

mediator11 Global Projekt Pén, 2010-05-07 21:06

http://w.blog.hu/2010/05/07/dolgozz_helota
A fenti írás hangneme, stílusa, tartalma minősíti a cikkírót.

Biztos, hogy a görögökben, magyarokban, portugálokban, stb, van a hiba, és nem abban a pénzügyi rendszerben, ami eladósítja az összes nemzet?

Szinte egyetlen ország sem elég szorgalmas, életrevaló, hogy megéljen a munkájából, hiszem mindenkinek folyamatosan nő az adóssága.

Kik azok, akik minden országot hitelezni tudnak? Nekik honnan van erre pénzük? És csak nekik? Lehet, hogy az egész csak egy matematikai, pénzügyi trükk?
Hogyan lehetséges, pl. hogy nálunk 1200 Mrd Ft az évi adósságszolgálat, ami épp megegyezik a bankoknak nyújtott támogatással? Azoknak a bankoknak a támogatásával, akik most nem hitelezik a gazdaságot, mégis rekord nyereséget jelentenek..
A multiknak nyújtott 1700 Mrd Ft-ról akkor még nem beszéltünk. Az EU-ban nettó befizetők vagyunk. És csodálkozunk, hogy a pénzünk nem elég minderre, és folyamatosan nő az államadósságunk? A médiában régebben csak arról olvashatunk, hogy huzzuk meg a nadrágszíjat, ma már azt olvassuk: huzzuk meg magunkat!
Lehetséges, hogy ezt a pénzügyi átverést egyetlen párt pénzügyi szakembere sem veszi ezt észre? És a főáramú sajtóban nyilatkozó közgazdaszászok se gondolkodnak el ezen?
Lehetetlen a teljes pénzügyi rendszer megváltoztatása nélkül egészséges gazdasági politikat rendszert működtetni. Addig nem változhat semmi, amíg elhisszük, hogy a pártok és a bankok által pénzszivattyúként működő rendszerekre leadott voksok demokráciát jelentenek.
Amíg magán bankok saját hasznukra bocsáthatják ki a pénzt, addig változás nem várható.
A pénzt minden országnak saját magának kell kibocsátania, annyit, amennyi a gazdaság normális működtetetéséhez szükséges, és nem másoktól, idegenektől, kamat fejében kölcsönözni azt.

http://lmv.hu/node/5406

Hogyan működik a pénzrendszer? 1.-2.
http://lmv.hu/node/4988

http://lmv.hu/node/5204

Filmek: www.forradalommost.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=53&It...