Eltűnnek a kristálycsillárok az Andrássy útról...

p7 Andrássy út Szo, 2010-01-16 19:02

Már az Opera Patika esetén megtanulhattuk, ha a kirakatot belülről csomagolópapírral leragasztják, akkor ott a hazugsággal vegyes szarkeverés esete forog fenn. Le is bontották ott a műemlék üzleti bútorzatot, mert szarnak a műemlékre ha az akadályozza a lényerés nemes műveletét.

(Frissítés 2016 február: a volt patika többszörös funkcióváltáson ment keresztül, vendéglátó egység végül nem került kialakításra, jelenleg kereskedelmi tevékenység zajlik és a patika bútorzat kiszolgáló (pult mögötti fal) része a helyén van.)

Amikor megláttuk a csillárbolt kirakatait a láthatólag az iparművészeti főiskola kirakatrendezői szakán tanult stílusban belülről "lefüggönyözve", őszintén szólva már biztosak lehettünk, ennek lőttek. De persze, a megszokott módon hazudniuk kellett, mert hazugság nélkül az ingatlanos biznisz olyan, mintha az isztambuli bazárban valaki alku nélkül akarna bőrkabátot venni...

Az volt ugyanis A4-es papírra rendesen lézerprinterrel reányomtatva, hogy "Leltár miatt zárva, nyitás január 15.-én".
Na tegnap volt január 15, lecserélték az infót, elhúznak.

Az épületfelújítás érthetetlen és tarthatatlan elmaradása miatt érdekelt a ház ügye. Megrendeltünk egy tulajdoni lap másolatot, majd nekiálltunk böngészni a Céghírek dvd-t azokról a cégekről, amelyek a tulajdoni lapon virítottak. Kis idő után kiderült, ismét sikerült beleütközni a jéghegy csúcsába... Azóta csak hüledezünk - na nem azon, hogy a mérlegadatok szerint csupa veszteség minden:)
Már többen is beszálltak az ellenőrző hatóságok által gyakran "nehezen követhető"-nek kamuzott katyvaszba. Valójában azonban egy kiscserkész is nyilvános adatokból jól felgöngyölítheti a cégbirodalom egymásba kapcsolódó cégeit, pozícióit, tisztségviselőit és tulajdonosi viszonyait..

Nem akarok most a részletekre kitérni, de megdöbbentő, hogy úgy tűnik:
Fürst Gyurika (tudjátok, akihez képest Hudini, Uri Geller, David Copperfield és Rodolfó ipari tanulók voltak) és Verók Pista (az ingyenszínházzal delejezett nyugdíjas szépasszony szavazók Don Juan-ja) anno a jelenleg gyanúsított státusú képviselők intenzív bólogatása útján végbevitt akciója az önkormányzati tulajdonú világörökségi ingatlanoktól való hatékony megszabadulásra, azt eredményezte, hogy ezen ingatlanok egy jelentős része egy daliás magyar hazafi, Garancsi István Izabella utca x 3. emeleti lakos tulajdonába kerültek.
Mégegyszer hangsúlyozom a feltételes módot, egyrészt mert állítólag ezzel el lehet kerülni pereket :) ; másrészt meg azért, mert a jóllakott napközisek sem gondolják, hogy szegény Garancsi tényleg az Izabellában a 3. emeleten szíja a szmogot, mikor a teljes vagy részleges tulajdona az Andrássy 1, 3, 8, 20, 21, 24, 52 és még budapesten számos ingatlan részben a budai hegyekben.

Harmadrészt azért is fontos a feltételes mód, mert ahogy a BKV Nyina Dumbadza hasonmás HR igazgatójáról sem gondolja senki, hogy tényleg Ő kapta meg a neki számfejtett 100 millás végkielégítést, úgy Garancsiról is sejthető, hogy van neki nagybácsikája...

CsatolmányMéret
Tulajdoni lap 1.oldal61.12 KB
Tulajdoni lap 2.oldal53.26 KB