metabeszéd vagy közösségi portál

szentistványi Portálcsoport Hét, 2006-08-07 18:11

Szerintem ha azt akarjuk, hogy az LMV közösségi portrálként működjön, ami összehoz embereket, méghozzá elsősorban bizonyos témák és ügyek (akciók, stb.) mentén, akkor a portálról való METABESZÉDET valahogy száműzni kellene a fő menüpontok (csoportok, hozzászólások, stb.) közül egy direkt erre a célra fenntartott helyre ("metabeszéd")!!

Különben az oldalt szívügyének tekintő 5-6 emberen kívül mindenkit végképp sikerül elriasztani innen - akkor viszont használhatnánk egy egyszerű LMV-levlistát is, annak meg ott a "folyamat" (et c.)...

Személyes tapasztalat: szegedi (védegyletes, lmv-s, stb.) barátaimnak ajánlottam az oldalt, hogy egyes konkrét ügyekben ott (is) folyhatna diskurzus, felpakolhatjuk az anyagokat, linkeket, stb. - de majdnem mindenki visszahőkölt a számára átláthatatlan és megfoghatatlan tematika láttán: admin cs., példa cs., mezei felhasználó cs.: ilyenekkel a beavatottakon kívül más mit tud kezdeni??

Ugyanakkor konkrét téma alig van még mindig: szerintem az egyszemélyes csoportok (és blogok) helyett olyanokat kellene forszírozni, amelyre legalább néhányan rá tudnának mozdulni...

A portálról (és annak fejlesztéséről) való metadiskurzusnak is megvan természetesen a létjogosultsága, de az legyen külön összegyűjtve és ne a csoportok, hozzászólások között jelenjenek meg! (Pláne, ha ezek teszik ki a beküldött anyag többségét...)

 Ez csak egy javaslat: nehogy bárki is megsértődjék!   (Sz.I.)