EZ MÁR NEM MESE !!! azaz DEMONSTRÁCIÓ ÁPRILIS 27-ÉN a csernobili nukleáris katasztrófa évfordulójának hetén az ATOMLOBBI ELLEN

atduskrissing Legyél újságíró Csü, 2009-04-23 13:34

Segíts abban, hogy minél több emberhez eljusson a hír: a csernobili nukleáris katasztrófa évfordulójának hetén, a jövő héten sugárveszély jellel ellátott figyelemfelkeltő hordókban szórólapokat osztogatunk informálva őket az atomenergia terjedésének veszélyére és hívjuk az embereket április 27-i demonstrációnkra!

Ha Te sem szeretnéd, hogy a decentralizált, megújulók növelésén alapuló energiahatékony energiagazdaságot megfúrja az atomerőmű bővítése, akkor gyere és csatlakozz hozzánk!

Nem hagyjuk szó nélkül az eseményeket ( http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/01/a_greenpeace_elutasitja_a_pak... ), de szeretnénk az emberek figyelmét még jobban felhívni erre az országunk energiagazdaságát évtizedekre meghatározó veszélyes ügyre.

Biztosan hallottatok róla, hogy a Parlament az új miniszterelnökről való egyeztetés napján szinte teljes egyetértésben megadta PAKS 2 elvi támogatását. Annak ellenére, hogy az atomenergia túl kevés szén-dioxid kibocsátást spórol, túl hosszú idő alatt és túl drágán. A "zöldektől" független volt gazdasági minisztériumi szakemberek tanulmánya szerint ( http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/27/draga_lenne_az_uj_paksi_aram/ ) nem is lenne olyan olcsó. Mindennek tetejébe még bármely atomenergia bővítés az energiahatékonyságtól és a megújulóktól veszik el a levegőt, ami a fejlett világ szerint a szükséges út a klímavédelemben.

A NUKLEÁRIS ÉS MEGÚJULÓK KÖZÖTTI VÁLASZTÁS A HATALOMMEGOSZTÁSRÓL ÉS A DEMOKRÁCIÁRÓL IS SZÓL.

A központosított, technokrata államhatalomhoz a nukleáris energia illik, de azt reméljük, hogy a világ a diverzifikálódás, a helyi lehetőségek kihasználása felé halad. Ehhez ugye jobban illik a nap- és szélenergia hasznosítás? Ha viszont egy ország – ne adj isten Magyarország – újabb atomerőművet épít, akkor a megújulók csatlakoztatása a villamosenergia rendszerhez egyre nehezebb lesz.