Civilek a Palotanegyedért Egyesület

Percipán Hét, 2009-04-20 18:51

Az Egyesület a palotanegyedbeli identitás – modern kornak megfelelő - megfogalmazásával, erősítésével és megjelenítésével az itt élők kötődését, civil kapcsolatainak formálását kívánja szolgálni. Felismerve és átérezve a felvállalt feladattal járó felelősségét, az Egyesület törekszik a Palotanegyed évszázados múltja történéseinek, múlt ködébe veszett eseményeinek felkutatására, a negyedhez kötődő szellemi és kulturális eredmények számba vételére, hagyományok felelevenítésére és mindezek helyének megfogalmazására az egyetemes magyar kulturális örökségen belül. Az Egyesület kutató, feltáró munkájával és közéleti tevékenységével hozzájárul ezen szellemiség és értékek médiában való megjelenítéséhez.
Az Egyesület a Palotanegyed lakói, az itt tulajdonnal rendelkezők, vállalkozást folytatók, valamint tanulmányaik vagy munkájuk okán a mindennapjaikat itt töltők számára nyitott szervezetként nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megismerje, felmérje a negyedhez bármely módon kötődő polgárok véleményét és igényeit, majd azokat közvetítse a döntéshozó önkormányzati szervek felé. Kiemelten fontos feladatának tartja az Európa Belvárosa Programban való civil részvételt és ellenőrzési lehetőséget annak érdekében, hogy a Palotanegyed korábbi fényes múltjához méltó jövő elé tekinthessen.
Az Egyesület értékmegőrző és értékmentő központként kívánja egybefogni és lehetőségeihez mérten összehangolni a negyedbeli fejlesztéseket célzó önálló tevékenységeket, magára vállalva az ehhez szükséges szervezési feladatokat. Párbeszédre mindig nyitott szervezetként törekszik a negyedbeli – különösen kulturális, oktatási, művészeti és az idegenforgalom-vendéglátás területén működő – intézményekkel, szolgáltatókkal való folyamatos kapcsolattartásra és érdekegyeztetésre. Figyelembe véve a közös fellépés gazdagító hatását, mindenkor munkálja a termékeny kapcsolat kiépítését a hasonló célokért küzdő nemzetközi, országos és fővárosi szervezetekkel is, együttműködési megállapodások keretei között.
Mindezek érdekében az Egyesület saját munkaterve mentén és partnereivel együttműködve kulturális rendezvényeket, fesztiválokat szervez, bonyolít és támogat, kulturális és ismeretterjesztő előadásokat szervez. Elősegíti a kerületi művészeti és alkotótevékenységet, ennek keretében kiállításokat, koncerteket, művészeti előadásokat szervez, az identitás megjelenítésére alkalmas újszerű kezdeményezéseket támogat. Törekszik a Palotanegyed zöldfelületeinek növelésére, rendben tartására, parkosítására; szépítésére, a negyed közterületeinek biztonságosabbá tételére.
Az Egyesület működésének hatását tekintve nem ismer politikai, földrajzi határokat, így az előzőekben részletezett elkötelezettsége mentén az egyetemes magyar kultúra és fejlődés szolgálatát kívánja felvállalni.

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

A Palotanegyed rejtett kincsei - fotópályázat eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó

Percipán Civilek a Palotanegyedért Egyesület Vas, 2010-01-31 10:06
2010-03-10 18:00
2010-04-02 19:00

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Kossuth Klub Egyesület

– a Rév8 Zrt. támogatásával –

A Palotanegyed rejtett kincsei

címmel fotópályázatot hirdet!

A díjak átadására a fotókból nyíló, azonos című kiállítás ünnepélyes megnyitóján,
a Kossuth Klubban (Múzeum utca 7.),
2010. március 10-én, szerdán este 18 órától kerül sor.

Fotópályázat benyújtási határidő

Percipán Civilek a Palotanegyedért Egyesület Vas, 2010-01-31 10:03
2010-02-26 18:00
2010-02-26 19:00

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Kossuth Klub Egyesület

– a Rév8 Zrt. támogatásával –

A Palotanegyed rejtett kincsei

címmel fotópályázatot hirdet!

Bővebb infók itt:
http://palotanegyedert.blogspot.com/2010/01/palotanegyed-rejtett-kincsei...

A PALOTANEGYED REJTETT KINCSEI - FOTÓPÁLYÁZAT

Percipán Civilek a Palotanegyedért Egyesület Vas, 2010-01-31 10:01

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Kossuth Klub Egyesület – a Rév8 Zrt. támogatásával – A Palotanegyed rejtett kincsei címmel fotópályázatot hirdet!

Kijárási tilalom a Terézvárosban

dm Nagymező utca Csü, 2009-07-16 23:52

A XI. kerület – ami Újbuda mostanában, de ez szerintem még nem annyira patinás, mint amennyire mesterkélt elnevezés – néhány hónapja sikeresen alkotott rendeletet arra, hogy csak a polgármester, Molnár Gyula által preferált vendéglátóipari egységek, azaz a Rio és a Zöld Pardon lehessenek este 10 után nyitva. Az indoklás, mint mindig, a lakosság pihenéshez való joga.

Palotanegyedi esték IV.

Percipán Civilek a Palotanegyedért Egyesület Hét, 2009-04-20 19:01
2009-04-22 18:00
2009-04-22 22:00

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület által szervezett lakossági fórumon az Európa Belvárosa Programban megjelenő és egyre jobban kikristályosodó közterület-felújítás és forgalmi változások bemutatására kerül sor, elsősorban a Mária utcára és közvetlen környékére koncentrálva (burkolat, növényzet kiválasztása), de természetesen szóba kerülnek a többi közter

Palotanegyedi esték IV.

Percipán Civilek a Palotanegyedért Egyesület Hét, 2009-04-20 18:59

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület küldetésnyilatkozatában felvállalta az Európa Belvárosa Programmal kapcsolatos lakossági igények felmérését és összehangolását, valamint azt is, hogy civil résztvevőként mindezt közvetíti a döntéshozó önkormányzat felé.

Tartalom átvétel