ENERGIAPILLANAT - avagy nem csak a miniszterelnök személyét "mutyizták le" egymás között

atduskrissing ZNET-fordítások Sze, 2009-04-15 17:06

"remélem a természet iránti felelősség érzését fel lehet ébreszteni az emberekben még akkor is, ha nem tudják, hogy mi az: biológia. MENTSÜK MEG A REMÉNYT !!!"

Ismét frontális rohamot intézett az energia-lobbi, kihasználva a parlament libás Gordon körüli tobzódását, a parlamenti bársony pamlag alatt egy határozott mozdulattal megszavaztatta az ATOMENERGIA TÁMOGATÁSÁT (PAKS2 fedőnéven) !!!

Biztosan hallottatok róla, hogy a Parlament az új miniszterelnökről való egyeztetés napján szinte teljes egyetértésben megadta PAKS 2 elvi támogatását. Annak ellenére, hogy az atomenergia túl kevés szén-dioxid kibocsátást spórol, túl hosszú idő alatt és túl drágán. A "zöldektől" független volt gazdasági minisztériumi szakemberek tanulmánya szerint ( http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/27/draga_lenne_az_uj_paksi_aram/ ) nem is lenne olyan olcsó. Mindennek tetejébe még bármely atomenergia bővítés az energiahatékonyságtól és a megújulóktól veszik el a levegőt, ami a fejlett világ szerint a szükséges út a klímavédelemben.

Nem hagyjuk szó nélkül az eseményeket ( http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/01/a_greenpeace_elutasitja_a_pak... ), de szeretnénk az emberek figyelmét még jobban felhívni erre az országunk energiagazdaságát évtizedekre meghatározó veszélyes ügyre.

Ha Te sem szeretnéd, hogy a decentralizált, megújulók növelésén alapuló energiahatékony energiagazdaságot megfúrja az atomerőmű bővítése, akkor gyere és csatlakozz hozzánk!

Segíts abban, hogy minél több emberhez eljusson a hír: a csernobili nukleáris katasztrófa évfordulójának hetén, a jövő héten sugárveszély jellel ellátott figyelemfelkeltő hordókban szórólapokat osztogatunk informálva őket az atomenergia terjedésének veszélyére és hívjuk az embereket április 27-i demonstrációnkra!