Tüntetés vasárnap, segíts szórólapozni

bil Nagymező utca Pén, 2009-03-20 12:08

Péntek délelőtt elterjedt a híre, hogy a Nagymező utcában megjelentek a kosaras teherkocsik és vágják a fákat. Később kiderült, hogy nincs fakivágás, csak új csemetéket hoztak. De ott vannak a kosaras kocsik is, bármikor elkezdhetik a vágást. És úgy tudjuk, hogy hétfőn tényleg el is kezdik. Ezért vasárnapra hoztuk előre a tüntetést. Jelentkezz a riadóláncba, amit beizzítunk, ha jönnek a fűrészek. És más segítség is kellene.

Ki fogják vágni a fákat, ha nem akadályozzuk meg. Most két dolog kell. Egyrészt, oda kell mennünk, ha vágni akarnak. Már szerveztünk egy riadóláncot a Hunyadi téri fakivágás megakadályozására, erre küldjük a riasztást, ha jönni kell. Ha valaki szeretne csatakozni, küldjön egy smst: "Én is jövök, ha kell!" a 30/365-9561-re! - és tedd hozzá a neved vagy a keresztneved.

A másik feladat: szólni kell minél több embernek a környezetünkben, hogy jöjjön el a vasárnapi demonstrációra. A fakivágás ma senkinek nem érdeke. Szükséges lehet a mélygarázs, de nem azon az áron, hogy még kevesebb zöldfelület legyen a belvárosban. Van olyan hely, ahol egyetlen fát sem kellene kivágni a mélygarázshoz, ilyen például a Felvonulási tér.

A belváros levegője kirívóan rossz. És különösen elfogadhatatlan, hogy egy olyan városvezetés vágasson ki fákat a kerületben, amely leginkább a korrupciós botrányairól ismert.

De a hatodik kerületi vezetés most épp egy olyan rendeletmódosításra készül, amely lehetővé tenné, hogy bárhol kivágathasson fákat, ha ott mélygarázst akar valamelyik kliense építeni. Ennek legitimálására népszavazást tervez a kerületben az önkormányzat, amin azt kérdezné az emberektől, hogy akarnak e mélygarázst a Jókai térre vagy a Nagymező utcába, vagy a Hunyadi térre. Tehát a polgármester elszánt.

Sajnos eddig nagyon kevés ember jelentkezett szórólapozásra, amin a vasárnapi tüntetést hirdetjük. Ha nem leszünk elegen, hétfőn tényleg azt mondhatják, hogy a fakivágás nem zavar senkit.

Mi néhányan, akik ebben az ügyben aktívak vagyunk, nem tudunk mindent magunk megoldani. Ezért szükség lenne segítségre: a Jókai téri és a Liszt Ferenc téri házak kapujába, lépcsőházaiba vagy postaládáiba kell eljuttatni a szórólapunkat, amin a vasárnapi tüntetés meghívója van. És általában, minden környékbelit értesíteni kell, akit csak el lehet érni.

Mellékelem a szórólapot. Ki kellene nyomtatni belőle annyi példányt, amennyi csak lehetséges, és eljuttatni a környék lépcsőházaiba. Kérem, akinek módja van rá, az jelentkezzen, hoyg tudjuk, hová jutottak el szórólapok. Küldj egy mailt ide: bil kukac bogracs pont net

Ismétlem, segítségre van szükségünk most.

Itt láthatsz mai képeket a Nagymező utcából

CsatolmányMéret
NMSzorolap03_20.doc24 KB