Klímaébresztő országos filmhét

isti Global Projekt Sze, 2008-11-19 10:41

Még mindig nem csatlakoztál a Klímaébresztő! Filmhét-hez? Még van időd! Már 65 helyszín van, több mint 100 vetítés lesz a 6 nap alatt, és Budapesten, Szegeden, Debrecenben, és Pécset több lakóssági, iskolai, hitt és kulturális közösségek aktivizálták magukat.

Egy kis személyes háttér: Tök jó ezt megszervezni:) A "Klímaébresztő szervező brigád" kb 15 emberből áll: a csipke-brigádnak bece-nevezték bennünket, mert elsősorban csajokból áll. Persze, a háttérben van a pasik, akik szintén beletesznek jó sokat - Szalai Peti, aki most 4 napon keresztül hegezgeti össze a filmeket a feliratokkal: Kerekes, aki minden technikai kihíváshoz talál egy megoldást, a nap bármilyen percben: Isti, aki a honlappal bajlodik. A Védegyletes munkatársaim színten kitesznek - azért egy igazi csapatmunka lett belőle.
Mit is csinálunk most - ha érdekel a földhöz ragadt szervezési részleteket? Hát, készülünk körbe telefonálni minden egyes helyszínt, a szervezőkkel felvenni egy kicsi emberibb kapcsolatot mint sikerült a honlapos űrlapon keresztül teremteni. Judit keresi még mindig vmi jelmezt, mert muszáj kitalálni valami promóciós eseményt. Zsuzsa a 'biankó' promo plakátot tegnap csomagolta, ma feladunk postán...a filmeket még feliratozunk, van aki hetekotá szenved egy spanyol - magyar fordítással, és biztos soha nem fog vállalni ilyesmit a jövőben semmipénzért :)Ma találkozunk a Merlin szinházzal, a Toldi program vendégeket felkeresunk... Ti már szerveztétek ilyesmit? Néha total para, néha lehet megrémülni egy kicsit a feladat nagyságrendétöl, de igazan elég jó pofa :) Nagyon szép kis uzeneteket kapjunk a vetítés szervezőktöl, hogy mennyire örülnek, és azert az feldob egy kicsit..

Nem tudom ha most kéne feltenni ezt a kérdést, de mi lesz ezután? Ha 65 helyszín van, és mindenhol mondjunk 20 ember megnézi a filmeket, akkor tételezhetünk fel, hogy egy része aktivizálni tud magát ....

A Google térképen lehet látni hol vannak már vetítések:

Nagyobb térképre váltás

...és a film listán lehet több filmröl olvasni: a kedvencem az 'Olaj a jégen' - olyan szép, nyugadt film, kár lenne nem vetíteni mindenhol :)

honlapja: http://www.oilonice.org