Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:fb3fcce319165ddc06d85fe6462c73f1'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/node/2594/image_gallery', '', '54.162.123.74', 1532187857) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:3798:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszerének terve (NMD terv) egy összetett és nagyszabású terv, ami egyrészt jelenti új fegyverek gyártását, másrészt különböző amerikai katonai bázisok felállítását a világ számos pontján. Európában ez első lépésben Csehország területén egy radar rendszer, Lengyelországban pedig egy legvédelmi rakétakilővő állomás létrehozását jelenti.</p>\\n<p>A terv megos in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
Photo gallery for Mondj nemet a csillagháborús tervekre! | lmv

Photo gallery for Mondj nemet a csillagháborús tervekre!

| Image 1 of 1 |

Mondj nemet a radarbázisra!

Mondj nemet a radarbázisra!

Mondj nemet a csillagháborús tervekre!

Szajdek Szandra Ked, 2008-05-27 13:51

Az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszerének terve (NMD terv) egy összetett és nagyszabású terv, ami egyrészt jelenti új fegyverek gyártását, másrészt különböző amerikai katonai bázisok felállítását a világ számos pontján. Európában ez első lépésben Csehország területén egy radar rendszer, Lengyelországban pedig egy legvédelmi rakétakilővő állomás létrehozását jelenti.

A terv megosztotta Európát, amely jelen pillanatban nem képes arra, hogy egységes és erőszakmentes válaszokat adjon az Egyesült Államok agresszív politikájára. Oroszoroszág és Kína reakciója hidegháborús hangulatot teremtett. A nemzetközi feszültség növekszik és az őrült fegyverkezési verseny – mind a hagyományos mind a nukleáris fegyverek területén – újrakezdődött. Ezek a katonai bázisok mindenek előtt azt a célt szolgálják, hogy az Egyesült Államok megszerezze a világűr feletti hatalmat. A cseh lakosság több mint kétharmada ellenzi az amerikai katonai jelenlétet. Ennek ellenére a cseh és amerikai kormány folytatja a tárgyalásokat, amelyek most már a megállapodás szakaszába jutottak.

A cseh nép nem tekinti érvényesnek azokat a megállapodásokat, melyek az amerikai és cseh kormány között születnek a katonai bázis létrehozását illetően. A demokrácia elve alapján a kormányzatnak a polgárok többségének akaratát kellene képviselnie és teljesítenie. Az, hogy a komány olyan döntést hoz, amely ellenkezik a többség akaratával , semmiképpen sem elfogadható.

Az amerikai kormánynak tudomásul kell vennie, hogy a cseh emberekkel semmilyen - a döntést megelőző egyeztetést nem folytattak - , és hogy az a kevés, akivel igen, nem reprezentálja a cseh lakosság nagy részét. Az előbb elmondottak miatt újfent kijelentjük, hogy a megállapodást nem tekintjük érvényesnek. Amerikai barátainknak el kell fogadniuk, hogy kormányuk politikája olyan széles körű amerika-ellenes érzéseket generált, amelyre eddig nem volt példa Csehországban, és hogy agresszív politikájuk egyre inkább ellenük fogja fordítani ez embereket. A tiltakozás mellett Csehországban egy erőszakmentes akció keretében bojkottálni fogjuk az amerikai termékeket és reméljük, hogy a cseh lakosság nagy része csatlakozni fog ehhez.

A cseh nép nagy része nem akar amerika katonai bázist az országa területén!
A cseh emberek nagy része ezt a kérdést népszavazás útján szeretné eldönteni, ami a valós demokrácia egyik alapvető eszköze!

Jan Tamáš
Erőszakmentes mozgalom az amerikai bázis ellen

Dana Feminová
Európa a békéért kampány

"Mindent megpróbáltunk, de a kormányunk nem hallgat ránk, és továbbra is figyelmen kívül hagyja, hogy a cseh lakosság 70%-a ellenzi, hogy amerikai radar bázist telepítsenek az országukba" – mondta Jan Tamas.
„Arra kérjük a barátainkat más országokban, hogy támogassák a küzdelmünket, mivel ez nem helyi, hanem európai ügy."

Írd alá a petíciót:

http://petice.nenasili.cz/index.php?lang=hu

CsatolmányMéret
petice-top_hu.gif33.3 KB