Bécs

isti Sze, 2007-07-04 14:34

Kedden kettö körül indultam Pozsonybol (amit igy, magyarul egyebkent _nem szabad leirni_, igy rendelkezett a szlovak kulturalis miniszterium).

Hamar atjutottam a hataron, majd boldogan kezdtem kerekezni az osztrak bicikliutakon.
Gyanus lett azonban, hogy ezek az utak elmennek minden templom, antik kohalom es foter mellett, szoval nem haladasra, hanem biciklizgetesre vannak kitalalva.

Epp ezen meditaltam egy y elagazasban, amikor megszolitott egy masik utazo, kerdezte van e terkepem Becs fele vezetö uthoz. Nem volt, de kozosen ugy dontottunk, hogy hagyjuk a francba a kerekparutat, es megyunk az orszaguton, hogy haladjunk is.

Davidnak hivjak, Egyiptombol tart hazafele 30 euros biciklijen. Egyiptomban madarfigyelokent dolgozott, egy leendo szelpark helyszinet vizsgaltak. Mondta, hogy tele volt a hely vandormadarakkal, ugyhogy igazan nem kene oda szeleromu, de valoszinuleg ezzel egyutt lesz..
Na ja, a madarak se hulyek, azok is tudjak hogyan lehet gyorsan haladni, hatszellel..

Becsbe begurulni nagy moka volt, ahonnan jottunk, gyakorlatilag vegig lejto volt az utso par kilometer.

Szallasadom az osztrak Greenpeace aktivista koordinätora, Tom es kedvese, Lisi.
Nagyon jo fejek voltak, csereltunk dolgokat - en a fölös kozmetikumaimat, ok a fölös kajat adtäk.
"Mindig hagyj hatra valamit, ugyis tul sokat csomagoltal az elejen" - ez egy ilyen utazo bolcsesseg, amit most megfogadtam.

28 euro ertekben megjavult a kormanyom is, ugyhogy bizakodva vagok neki a dunai vadregenynek Passauig.

Megint az van, hogy millio elmenyt kene meg megosztanom, de menni kell, es Lisi var a gepre, ugyhogy meg feldobok par kepet, aztan legkozelebb lehet, hogy csak Linz-ben irok bejegyzest.

Addig is üdv mindenkinek!

Ja, es Lisi szerint szokatlanul sok vihar van mostanaban Becsben. Este konkretan olyan szel volt, amilyet eddig csak a Briteknel tapasztaltam - az a fajta, ami a kulcslyukon keresztul jutva a szonyeg ala is befuj..