Az LMV portál fejlesztéséhez

eon Sze, 2007-04-11 23:26

LMV portálról:

Az ikonok létrehozása nagyon fontos sztem,

a felső menüsort kicsit lejjebb kellene hozni, és szimbólumokkal ellátni. A "csoportok" a legfontosabb rész, ezért az legyen az első. A második a projektek, utána blogok, címkék, galéria, kézikönyv, LMV?, kapcsolat.

Ha a "projektek"re kattintok, akkor egy ugyanolyan listát hozzon ki a projektekről, mint amilyet a csoportokról is kihoz. Ugyanígy a blogoknál is hozza ki a blogok listáját időrendi sorrendbe téve oly módon, hogy aki a legfrissebb bejegyzést írta az kerüljön előre, és aki a legrégebben írt bejegyzést, az hátra. A galéria jó úgy, ahogy van, de ha már belül galéria a neve, akkor kívül se "képek" legyen a neve, hanem javítsuk át "galéria" feliratra.

Amikor rákattintok a "csoportok"-ra és kihozza a listát, akkor legyen ott a lista felett egy ikon, hogy "új csoport létrehozása". Ez akkor is legyen ott, ha nem vagyok bejelentkezve, és ha rákattintok, akkor ajánlja fel a bejelentkezést, vagy a regisztrációt. Ugyanezt a megoldást alkalmazzuk a projektek, blogok és galéria menüpontok esetében is. Ez érthetővé teszi különösebb magyarázás nélkül a honlap működését, és a látogatót is arra sarkallja, hogy használja ezeket a funkciókat. Ha pl. az "új projekt indítása" ikonra kattintok, akkor bejelentkezés után természetesen a rendszer rögtön dobjon engem a projekt indítós űrlapra.

Ha bejelentkezek, akkor jöjjön be a "személyes kezdőlapom", de mivel ez egy nagyobb ívű fejlesztést igényel, ezért inkább kisebb de konkrétabb dolgokra szorítkozom, tehát egyelőre csak ennyit kérnék: bejelentkezés után a nevem alatt ne a saját blog legyen az első menüpont, mert az tökre mellékes a többihez képest. Legyen az első a profil, következő a "csoport létrehozása", közzététel, saját blog, kilépés. Az RSS felesleges, mert elég ha a lap alján ott van.

 

Az "aktív fórumtémák" menüpont felesleges, csak még kaotikusabbá teszi az oldalsó menüsort. egyáltalán a "fórum" ezen az oldalon tök felesleges, mint ahogy Billel is beszéltük ezt, mivel minden lap külön fóruként szolgál.

Ha az LMV szimbólumra kattintok fent, akkor pedig jöjjön be az http://lmv.hu, mert egy csomószor szükség van rá, hogy visszalépjek. Tudom, erre alkalmas a "címlap" menüpont, de sokkal praktikusabb, ha a szimbólumra kattintva is vissza tudunk jutni.

Ezek az apró fejlesztések máris nagy lépést jelentenek a felhasználóbarát kezelőfelület kialakítása felé.

 

...Ja, és legyen egy ikon a szövegszerkesztőben a "break" funkcióhoz "bevezető vége" néven. Köfi