A teljes nukleáris leszerelésért - "A bátrak ügye"

bil Pén, 2007-02-23 09:28

“A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon a gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket.” (Albert Einstein)

mailben jött a MartaBtól: "Nagyon sok látszólag ésszerű magyarázat születik arra vonatkozóan, hogy miért nem lehetséges a világméretű és teljes nukleáris leszerelés. Ám az egyetlen valódi magyarázat a következő: senki nem törekszik erre. Éppen ellenkezőleg, a nukleáris leszerelés helyett intenzív nukleáris fegyverkezés folyik szerte a világon.

Március 17., 17 óra - Hősök tere - Filozófia kertje - Szent István tér - Margitsziget, Nagyrét - valamint Eger és Selyp. Foglalj helyet a Békejelben!

Teljes nukleáris leszerelést követelünk!

A növekvő feszültségek, a terrorizmus, az iraki háború, az iráni helyzet, az Amerikai Egyesült Államok évek óta folytatott háborús birodalmi politikája, az ezt kiszolgáló európai kormányok politikája, valamint a fokozódó nukleáris fegyverkezés közepette világos, hogy egy nukleáris katasztrófa esélye is növekszik.

Mi lehet fontosabb ebben a helyzetben, mint minden erőnket latba vetni és a társadalom minden rétegét felhívni arra, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt egy ilyen katasztrófa elkerüléséért? Mi lehet ma fontosabb, mint végre komolyan feltenni a kérdést: hova vezet a szemet szemért elv, kinek kedvez az, ha erőszakra erőszak a válasz? Mi lehet ma fontosabb, mint egyszer és mindenkorra elutasítani az erőszakot mint a konfliktusok kezelésére szolgáló eszközt? Mi lehet ma fontosabb, mint eldönteni, készek vagyunk-e legyőzni az erőszakot saját magunkban is?

Az emberiségnek egy új közös álomra van szüksége és olyan emberekre, akik készek tenni ezért. A budapesti mintára immáron világszerte szerveződő élő, fáklyás Békejelek résztvevői 2007. március 17-én eljuttatják ezt az üzenetet a világ minden pontjára. Ezen a napon szerte Afrikában, Európában, Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Ázsiában a Humanista Mozgalom és szervezetei kezdeményezésére számos élő békejelet formálunk, és egy egyetemes emberi nemzet előhírnökeiként a következőket követeljük:

* Szüntessék be az új atomfegyverek gyártását!
* Az atomhatalmak kezdjék el az arányos leszerelést az ENSZ felügyelete alatt!
* Az idegen területeket elfoglaló országok hívják vissza csapataikat!
* A különböző kormányok, köztük a magyar kormány, foglaljanak állást a nukleáris újrafegyverkezés ellen, álljanak ki a teljes nukleáris leszerelésért, és helyezkedjenek szembe az Egyesült Államok háborús politikájával!

Küldd el a béke élő jelét!
A 2007-es Békejelek a globális nukleáris leszerelésért folytatott nemzetközi kampány részei.

Tudj meg többet a kampányról, és csatlakozz!

Találkozz és szervezz velünk minden vasárnap 17 órától a Sirályban
(Király u. 50.)
www.bekejel.net, jelentkezes@bekejel.net"