RoR Message / RoR üzeneteink

ror Rhythms of Resistance Budapest Hét, 2014-12-15 23:54

MAGYARUL
A Rhythms of Resistance Budapest olyan ütőegyüttes, amely samba batucadát játszva aktívan áll ki társadalmi ügyekben. A csoport 2010 októberében alakult a transznacionális ROR-hálózat részeként.
Értékeink között szerepel a befogadás és a horizontalitás (ellenezzük a hierarchiákat). Elítéljük az elnyomás és a hátrányos megkülönböztetés minden formáját, és nem ismerjük el a határokat és a nemzeteket.
A karneváli módszert társadalmi eszközként használjuk üzeneteink közlésére, egyúttal ezzel támogatjuk a tüntetések erőszakmentes, emelkedett hangulatát. A budapesti demonstrációk általában véve szürkék és unalmasak: a ROR mozgást, színeket és hangot hoz ezekbe a tüntetésekbe, hogy a társadalmi üzeneteknek új, kifejező hangot adjon.
Csoportként a következö üzenetet szeretnénk közvetíteni: a kormányzati elnyomás ellen, a szegénység kriminalizálása ellen, a strukturális elnyomás ellen és az állam mint szerkezet ellen. Támogatjuk a tüntetésen résztvevőket, akiknek elegük van a kormány elnyomó politikájából, a korrupcióból és a gazdagokat előnyben részesítő, profitközpontú átalakításokból. Kiállunk egy olyan nem hierarchikus, a kölcsönös tiszteleten és a józan észen alapuló társadalom mellett, amely eléggé bátor ahhoz, hogy hangot adjon véleményének, és közvetlen akciókkal mutassa hajlandóságát a változásra.
Hiszünk egy olyan felvilágosult civil társadalomban, amely kész kiállni a jogaiért.

ENGLISH
Rhythms of Resistance Budapest is a drum crew, playing samba batucada as a political action. It was founded in October 2010, as a member of the transnational RoR network.
Our values are inclusiveness and horizontality (we are against hierarchies). We are against any form of oppression and discrimination, and we do not recognize borders and nations as such that can lead to discrimination and restriction of human rights based on nationality.
We use carnival technique as a political tool to express our messages and to support the non-violent and upheaved mood on a demo. As demos in Budapest are grey and dull, RoR brings movement, colors and sound to those demos to vocalize the political messages in a new expressive way.
As a group, we would like to deliver our messages against governmental oppression and criminalization of poverty, against structural oppression and a state as a form. We support the people on the demo who are fed up with the oppressive policies of the government, corruption and profit-driven reforms that benefit the rich. We are for a non-hierarchical, mutually respectful, common sense-based society that is brave enough to express its opinion and show its will to change by direct actions.
We never drum with the elements of the regime, establishment, such as political parties, some neo-liberal, fascist or nationalist NGOs. We demand and support anticapitalist change that is simultaneously transformed by and with radical social equality, being done through smashing of sexual, gender, class or racial stereotypes.
We believe in an enlightened civil society ready to stand for its rights.

ror