Fenntartható életmód kampány a természeti és helyi értékekhez kapcsolódóan a Nyugat-Dunántúlon

kmzk KMZK Pén, 2014-06-13 08:27

A projekt az Európai Unió támogatásával, az ERFA társfinanszírozásával valósul meg 2013.október-2014.szeptember között. KEOP-6.1.0/B/11-2011-0132

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Magyar Természetvédők Szövetsége a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Csalán Egyesület, a Közép-Magyarországi Zöld Kör, a Pro Natura St.Gotthard Civil Összefogás Egyesület, együttműködésével célunk a Győr/Sokoró régióban, Szentgotthárd környékén, az Őrségben és a Balaton-felvidéken élő emberek, és a helyi természeti környezet harmonikus viszonyának erősítése, a települési természeti környezet bemutatásával és a hozzájuk kapcsolódó fenntartható viselkedésminták ösztönzésével.

A közvetített üzeneteink a természeti környezethez kapcsolódó fenntartható fogyasztási szokások helyi és térségi megerősödéséhez járulnak hozzá:
- a természeti értékek és erőforrások megőrzésére irányuló törekvések erősítése
- a szabadidő helyi természeti környezetben való eltöltésének fokozása
- a szabadidő környezetbarát módjait választók számának növelése
- a rekreációs területeket környezetbarát módon megközelítők számának növelése
- a helyi természeti területekről származó termékekre eső választások számának növelése
- a helyi, vegyszermentes termesztésből származó élelmiszerek iránti igény fokozása
- a természetes anyaghasználatra való törekvés fokozása

A projekt során a négy térség 13 kulturális rendezvényen jelenünk meg játékkal, szemléletformáló dekorációval, impozáns tablókkal, játszóházzal valamint helyi termék versenyt megrendezésével.
A négy térség 12 iskolájában egy-egy hétig tartó kiállítást szervezünk a rendezvényekre elkészült tablókból, valamint 2-2 rendhagyó órát tartunk iskolánként. Mindezek mellett három megyére kiterjedő helyi érték feltáró pályázatot hirdetünk gyerekek számára, Mindennapi kincseink címmel.
Önkormányzatok, civil szervezetek és más helyi véleményformálók részére három műhelymunkát szervezünk a helyi termékek fogyasztásának előmozdítása céljából.

A pályázathoz kapcsolódó részletes programokról itt is tájékozódhat.

http://www.tff.hu/index.php/nyitott-szemmel-2014

CsatolmányMéret
KMZK programjai.pdf21.99 KB