Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:b86431105883194e6ca1605c89fe508b'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/kobold_kialtvany', '', '54.224.11.137', 1534664241) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:4860:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Köszöntünk Téged a fajok fölszabadítási harcában!<br />\\nE haldokló bolygó izzó dühe vagyunk. A kapzsiság háborúja pusztítja és fosztogatja a Földet, fajok tűnnek el mindennap! A KOBOLD azon dolgozik, hogy az ipar összeomlását fölgyorsítsa, a gazdagokat megrémítse, és az állam alapjait aláaknázza. Gyakorlati ellenállási mozgalomként a társadalomökológia és a mélyökológia talaján állunk.<br />\\n in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
A KOBOLD kiáltványa (1997) | lmv

A KOBOLD kiáltványa (1997)

zac Zöld Anarchista Cápák Sze, 2010-02-17 21:15

Köszöntünk Téged a fajok fölszabadítási harcában!
E haldokló bolygó izzó dühe vagyunk. A kapzsiság háborúja pusztítja és fosztogatja a Földet, fajok tűnnek el mindennap! A KOBOLD azon dolgozik, hogy az ipar összeomlását fölgyorsítsa, a gazdagokat megrémítse, és az állam alapjait aláaknázza. Gyakorlati ellenállási mozgalomként a társadalomökológia és a mélyökológia talaján állunk.
Az ellenségnek meg kell mutatnunk: nem viccelünk, a szent dolgok megvédését komolyan vesszük! Együttesen karmunk és fogunk van, hogy fölérjünk álmainkhoz és megvalósíthassuk őket. Legnagyobb fegyverünk a képzelőerő, és az a képességünk, hogy a legváratlanabb helyzetekben támadunk.
1992 óta "Föld-éjek" és "Mindenszenteki romboló cselekmények" egész sorát terjesztettük el futótűzként az egész világon! Talajgyaluk, távvezetékek, számítógépes rendszerek és értékes fölszerelések ezreit szedtük ízekre!
Sok KOBOLD-cselekményt titkolnak el a nyilvánosság elől, nehogy bátorságunk másokat is hasonló tettekre ösztönözzön!
Tanítómestereinknek tekintjük az angol ipari forradalom géprombolóit, és az angol polgári forradalom egyenlősítő "levellereit". Sokat tanultunk a mexikói zapatistáktól és a nép bölcsességéből született pajkos kis manónéptől is. A hatóságok nem láthatnak bennünket, mert nem hisznek a koboldokban. (Az angol gyerekmesékben a koboldokat, törpéket, manókat csak az látja, aki hisz bennük; a "hitetlenek" számára láthatatlanok.)
Nincsenek vezetőink, nincsenek szóvivőink, nincs irodánk, de sok kis csoportunk dolgozik külön-külön, sebezhető célpontokat keresnek ellenségeinken.
Táncoljunk, miközben az óriásvállalati pénzrendszert romba döntjük!
Lépj akcióba:
Támadj távvezetékeket: vágd el a támasztóvezetékeket, csavarozd ki a tornyokat és az állványokat, fűrészeld ki a faoszlopokat! Támadj áramátalakítókat: lődd ki, gyújtsd vagy robbantsd föl őket, dobj fémláncokat a tetejükre! Támadj számítógépeket: rombolj le, gyújts föl vagy árassz el épületeket!
Fejleszd tovább ezt a szórólapot, és terjeszd!

* * *

Az Earth Liberation Front (Földfelszabadítási Arcvonal) nevének rövidítése, az ELF tündért, manót, csínytevő koboldot jelent. A szervezet tudatosan él e képzettársítással kiadványai szövegében: tevékenységüket jól jellemzi a csínytevés szó, a rendőrség előtti "láthatatlanságuk" pedig valóban manókhoz, koboldokhoz teszi őket hasonlatossá. Hogy a szójátékot visszaadjuk, az ELF-et a továbbiakban KOBOLD-nak fordítjuk. A betűszó feloldása: Kíntól Ordító Bolygónk Ostoba Leigázásával Dacolók.
A csoport gyakorlati tevékenységét elsősorban rongálási cselekmények formájában fejti ki. Bár a hatóságok el-elkapnak néhány "elkövetőt", a többiekről, illetve magáról a szervezetről semmit sem tudnak meg. Még abban sem biztosak, hogy létezik-e a KOBOLD mint egységes szervezet, vagy elszigetelt megnyilvánulásokról van szó.

A legnagyobb szabású, és -- hagyományos szemszögből nézve a legnagyobb anyagi kárt okozó -- cselekmény a Vail Részvénytársaság létesítményeinek fölgyújtása volt. A cég tarra vágta azt a Colorado állambeli erdőt, amelyet a hiúzok utolsó valódi élőhelyeként tartottak számon. A KOBOLD villanylevélben közölte, tudatosan okozott anyagi kárt a részvénytársaságnak ezért a hiúzokat veszélyeztető lépésükért.
A korábban elsősorban ipari létesítmények elleni cselekményeken kívül újabban a génmanipulálási kísérletek és fejlesztések ellen is fellép a szervezet saját eszközeivel.
A KOBOLD -- kinyilatkoztatott elveinek megfelelően -- tettei során tartózkodik attól, hogy embereknek vagy állatoknak testi fájdalmat, sérülést okozzon.

Forrás: Kalalek: Csínytevő KOBOLD-ok, Cédrus, 2001/4-6