Mentsük meg Kishantost!

fidusz Sze, 2013-10-02 04:56

Összefogás a Kishantosi Vidékfejelsztési Központ érdekében. Kishantos egy európai hírű ökológiai mintagazdaság, amely a földpályázaton minden földjét elveszítette.
Fogjunk össze Kishantosért és a fenntarthatóságért!
Első lépésként kérjük, írja alá / írd alá az El a kezekkel a kishantosi biogazdaságtól! nyílt levelet!

* * *

A 21 éve, non-profit módon tevékenykedő ökológiai gazdaság és népfőiskola eddig bérelt 452 hektár állami földjéről úgy határozott a Nemzeti Földalapkezelő Intézet, hogy ezekre a földekre alkalmasabbak több ezer hektáron tevékenykedő konvencionális gazdák, vagy épen olyan óriáscégek, akik nem is folytatnak mezőgazdasági tevékenységet. Nem hagyhatjuk azt, hogy Magyarországon egy ilyen központot csak így meg lehessen szüntetni!

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

A zöld OT állásfoglalása Kishantosról

fidusz Mentsük meg Kishantost! Vas, 2014-04-27 12:12

A Környezet- és Természetvédő Szervezetek 24. Országos Találkozója kiáll amellett, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ jelentős értéket képvisel, és felszólítja a kormányt, hogy tegyen meg mindent Kishantos fennmaradása érdekében, és elengedhetetlennek tartja, hogy biztosítsák az ott évtizedek óta folyó tevékenység folytatásához szükséges feltételeket, továbbá vonják felelősségre az április közepén végbevitt pusztítás felelőseit!

Lejutás Kishantosra

fidusz Mentsük meg Kishantost! Csü, 2013-11-14 10:05

Vonattal a fővárosból a legtöbb jó esetben 1 óra vagy 1 óra 22 perc alatt el lehet jutni Sárosdig, ahonnan kb. 10 km Kishantos. Szinte minden órában van vonat Sárosdra (esetenként sárbogárdi átszállással).
A menetrend a mellékelt képeken található.

Térkép itt is található, valamint feltöltve képmellékletként is.

"A mi kormányunk ilyet nem tenne" - dán vendégek Kishantoson

fidusz Mentsük meg Kishantost! Csü, 2013-11-07 17:35

Tegnap 50 dán vendég járt Kishantoson a hantosiak testvér népfőiskolájáról, a Vestjyllands Hojskoleról.
(Péntek hajnalban frissítve videóval, képgalériával.)

Az EEB levele Orbán Viktornak Kishantos ügyében

fidusz Mentsük meg Kishantost! Csü, 2013-11-07 16:04

Az European Environmental Bureau (Európai Környezetvédelmi Iroda) Kishantos ügyében Orbán Viktor miniszterelnöknek és Fazekas Sándor miniszternek írt levele.

Dear Prime Minister Orbán,
Dear Minister Fazekas,

NGOs protest closure of Kishantos organic farm

fidusz Mentsük meg Kishantost! Csü, 2013-11-07 10:46

Some 150-200 supporters of various NGOs including MTVSZ/Friends of the Earth Hungary and Greenpeace Hungary held a demonstration at Kishantos on Monday, 4th November to protest the National Land Manager’s decision to transfer state-owned plot, so far cultivated as an organic farm, to new landlords. The Save Kishantos! movement continues to protest against government assisted land grab.

Kishantosról - csata után

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-11-06 06:10

Rövid helyzetjelentés és értékelés Kishantosról, az NFA "kivégzőosztagának" november 4-i látogatása után. Hétfőn győztünk, de hosszú háború kezdődik. Kishantos maradt birtokon belül, jogosan védhetjük területeit, az új bérlők lesznek a törvénysértők, ha bármit tesznek a földeken.

Válasz a trollnak: a Kishantossal kapcsolatos hazugságok cáfolata

fidusz Mentsük meg Kishantost! Ked, 2013-11-05 06:40

Egy, a kishantosi rablókhoz - vagy az őket támogató kormányerőkhöz - köthető bértollnok (troll), rendszeresen behányja ugyanazt a hazugságot mindenfére fórumra Kishantos állítólagos tartozásáról, idézve a HVG egyik cikkét. Hogy ne kelljen sokat keresgélni, leírom az ezekre a hazugságokra adható rövid választ.

Kishantos, élő közvetítés

fidusz Mentsük meg Kishantost! Vas, 2013-11-03 04:44

Ha hagyjuk, hogy egyetlen tollvonással „törvényesnek” látszó keretek közt eltöröljenek egy ilyen – a közösségért dolgozó – központot, akkor bármi megtörténhet bárkivel Magyarországon… Gyere el Kishantosra 2013. november 4-én, hétfőn 8.30-ra! Kishantos Minenhol. Élő közvetítés a Kishantossal kapcsolatos történésekről a twitteren (és amíg van rá lehetőségünk, az LMV-n is).

KISHANTOS MINDENHOL!!!

Anna Tóthfalusi Mentsük meg Kishantost! Pén, 2013-11-01 20:48
2013-11-04 08:30
2013-11-04 23:59

Azokat, akik nem tudnak hétfőn, november 4-én Kishantosra jönni, hívjuk ide csatlakozni és egyéni, kiscsoportos demonstrációkat, villámcsődületeket vagy bármit szervezni ott ahol éppen tudnak egyidőben a kishantosi eseménnyel!

Mit tehetsz Te Kishantosért?

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-10-30 00:25

A nyílt levél aláírásától a riadóláncig - öt tipp, hogy mit tehetsz Kishantos megmentéséért.

Kishantos: levél a "rablóknak"

fidusz Mentsük meg Kishantost! Hét, 2013-10-28 11:49

A VÉSZ elnökének levele a Kishantos földjének elrablását szolgáló ál-pályázati színjáték győzteseinek

Életem árán is meg kell védenem Kishantost - a VÉSZ elnökének levele Orbán Viktorhoz

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-10-23 07:12

(részlet Éliás Ádámnak, a VÉSZ elnöként Orbán Viktorhoz címzett nyílt leveléből)

Bevetés Kishantoson

fidusz Mentsük meg Kishantost! Csü, 2013-10-17 13:06

„SAVE KISHANTOS” - vagyis Mentsük meg Kishantost felirat díszeleg a mai naptól a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ földjén. Az 500x150 méteres felirat a földek elvesztésének súlyos veszélyeire hívja fel a figyelmet. A Kishantoson ma délelőtt szervezett sajtótájékoztató után a vidékfejlesztési központ megmentéséért összefogó szervezetek egy szimbolikus akció keretében elvetették az őszi búzát.

Save Kishantos, Hungary’s outstanding organic farm and education centre!

fidusz Mentsük meg Kishantost! Ked, 2013-10-08 14:38

Kishantos has been serving sustainability and democracy in Hungary for 21 years. It is a Folk High School Centre with a 452-hectare organic demonstration farm. Kishantos is threatened to become victim of land grab. We can save Kishantos with your help.

El a kezekkel a kishantosi biogazdaságtól! - nyílt levél

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-10-02 15:15

176 civil szervezet, 32 egyéb szervezet, társaság, cég, 69 biogazdálkodó és -feldolgozó, valamint több mint 7400 magánszemély írta alá eddig az az európai hírű biogazdaságnak és népfőiskolának helyet adó Kishantos megmentését szorgalmazó nyílt levelet. A nyílt levélhez várjuk további civil szervezetek, valamint magánszemélyek csatlakozását.

Így dózerolnak el egy virágzó biogazdaságot

bil Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-09-18 13:05

Összefogás szerveződik a Kishantosi Vidékfejelsztési Központ érdekében, ami a földpályázaton minden földjét elveszítette. Kishantos több mint húsz éve vegyszer nélkül a gazdálkodik. A termelés hasznából iskolát működtetek, ahol a fenntartható gazdálkodást tanították. Európa-szerte tudtak róluk. Több, mint négyszáz hold földet műveltek meg, bebizonyítván, hogy van élet a vegyszereken túl is. Most mindezt a megszűnés fenyegeti, és a helyükön intenzív, vegyszeres gazdálkodást vezetnek be.

Mi értelme van ennek a huszondegyedik században?! Amikor épp a fenntartható gazdálkodás útjait keressük? Ha van kedved, erőd segíteni az összefogást, nézd meg a videót és jelentkezz azon a mailcmen, ami a film végén szerepel.

Tartalom átvétel