Hunyadi tér - cikkek riportok

bil Szo, 2007-12-15 20:05

Íme a sajtónk:

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

Még egy piac! most vasárnap indul a Tokaj-Hegyalja Piac a Sárga Borháznál

gabo Hunyadi tér Csü, 2012-04-12 22:04

Remélem a Hunyadi rajongói nem veszik zokon ezt a híradást, sőt felkerekednek a hétvégén vagy valamelyik piacos hétvégén.

A Zempléni Nemzeti Parkért Szövetség
Mezőzombor Önkormányzatának támogatásával

minden hónap második vasárnapján

10:00-15:00 óra között
kézműves piacot rendez

TOKAJ-HEGYALJA PIAC néven

a Disznókő Szőlőbirtokon a Sárga Borház parkolójában.

piacos kérdőív vásárlóknak, képek Stefanidesz néni mikrogazdaságáról

gabo Hunyadi tér Csü, 2011-07-28 11:43

"Stefanidesz néni az egyik kedvenc termelőm, kérésünkre termesztett először a Hunyadin édesköményt. És sarkantyúkát, és klassz salátákat. És mindig van pár szál spárgája is idényben. Rengeteg szeretettel végzi a munkáját. Nőtt a mák, a bab, saláták, eper, hagyma."

Előremozdulhat a Hunyadi tér ügye

mangold Hunyadi tér Vas, 2010-11-07 10:17

A Helyi Téma cikke

Hunyadis termelők permakultúrás kertben Nagyszékelyben

gabo Hunyadi tér Pén, 2010-11-05 11:19

A második meghirdetett alkalommal több hunyadis termelő jött el Nagyszékelybe. Volt mag-cserebere, de főleg Attiláék fajtagyűjteménye iránt volt érdeklődés. Négy termelőhöz pedig elmegy Baji Béla a hónap folyamán segíteni kertjeik permásításában.

Látogatók nélküli látogatás Nagyszékelyben permakultúrás kertben

gabo Hunyadi tér Hét, 2010-09-20 22:58
Nagyszékelyi permakultúrás gazdaság

Íme a kert, amit csak mi láthattunk ezen a hétvégén, mert a látogatást tervező városiaknak kedvét szegte az eső, a termelőknek az eső miatt hirtelen elrendelt szüret. Nagy kár.
Renáta és Attila kertje három éve permakulturálódik. Megszámlálhatatlan növény- és állatfajta él ebben a paradicsomban. Csak a töredékét mutatom itt.

Permakultúrás látogatást szervez a hunyadis termelőknek és törzsvásárlóknak a 'Kincsünk a piac - Hunyadi tér'

gabo Hunyadi tér Sze, 2010-09-15 00:35

Ezt a meghívót osztottuk ki a piacon a termelőknek, picit másabb szöveggel pedig elküldtük a lakossági hírlevelünkre felíratkozottaknak.

Mostanában keressétek a piacon!

gabo Hunyadi tér Sze, 2010-09-08 15:46

Most is hozzák az általunk a termelőknek adott magok a gyümölcsüket, pontosabban a zöldségüket: van kolbásztök (lehet belőle csak egy darabot kérni, olyan hosszú), a termelők arról számolnak be, hogy milyen szépen nőnek az egyéb tökök is, a Hokkaido is, és kis szerencsével lesz provence-i is. Mártának van valami spéci kínai babja is, olyan egy csomóban, mint egy hajtincs.

Remekül sikerült a piacos gyereknap a Hunyadi téren

mangold Hunyadi tér Hét, 2010-06-28 23:10

"...a kispiac óriási sikert aratott, a gyerekek nagyon szerettek piacosat játszani, egyik aktivistánk varrt nekik kis kötényeket, abban árultak, roppant aranyosak voltak, nézzétek meg a képeket!"

Hunyadi téri fák - egy támogatónk levele

mangold Hunyadi tér Pén, 2010-05-28 22:30

Kedves Hunyadi téri Fák - Kincsünk a Piac csoport!

Végtelenül köszönöm felelősségteljes tetteiket (jótetteiket) a piacért és a kőrisfákért! Koronájuk leveleinek finom rajzolatában gyönyörködöm, mikor - Eötvös utcai dolgozóként - hőségben, vagy napfényre vágyva kiülök ebédelni alájuk; a galambok röpte, porfürdője, emberek és kutyák vonulása a nyolcosztatú zöld tükörteremben sok örömet jelent.

Gyereknap a Hunyadi téren - várjuk ötleteiket!

mangold Hunyadi tér Csü, 2010-05-27 12:22

A sikeres virágos-biciklis piaci nap és a Gödör Klub-beli bemutatkozás, főzések után a "Kincsünk" ezúttal JÚNIUSI gyereknapot tervez a Hunyadi térre.

Piaci ábécé

gabo Hunyadi tér Vas, 2009-09-20 23:23

A - almalé - magánbiznisz az árussal. Arra próbáltam rávenni, készítsen gyümölcsecetet, receptet is vittem neki, de idegenkedik valami számára ismeretlent csinálni, inkább almalevet hozott

a szabadtéri piac lebontása

gabo Hunyadi tér Hét, 2009-07-20 18:27

friss interjú szerint Verókkal: bontják a szabadtéri piacot:

pénteki cseresznye- és meggy-felhozatal a Hunyadin

gabo Hunyadi tér Vas, 2009-06-07 21:42

Majdnem negyven helyen kínáltak ládákból vagy halmokban elképesztő színű és legalább 6-7 fajta cseresznyét és kb. ugyanannyi fajta meggyet pénteken a kinti piacon (elfelejtettem a Szidi néniékét lefényképezni, remélem másé nem maradt ki. Kóstoltam valami finomat pedig náluk, rá kell kérdeznem még, de valami olyasmit mondtak, hogy meggyre oltott cseresznye - ha valaki erről többet tud, meséljen).

Ha péntek, akkor piac a NOLTV-n! - 1. epizód: Hunyadi tér

Piacfelügyelő Hunyadi tér Szo, 2009-02-14 13:24

Az itt áruló őstermelők nagy része idős, nyugdíjas. A rendszerváltás után, kárpótlásból szerzett kis földjeiken gazdálkodnak, abból látják el a családjukat, és kiegészítő keresetért árulnak piacon. "Ebből nem lehet jól élni, ez csak kiegészítésnek van"- mondja Erzsi néni. Egy másik árus szerint: "Nem akarnak a fiatalok termelni, mert kemény munka. Mindenki a városba akar menni."

Kordon blőd - életveszély a Terézvárosban?

fidusz Hunyadi tér Sze, 2008-12-17 12:18

A Mixonline interjúra Temesvári Szilvivel, aki a Kincsünk a Piac - Hunyadi tér nevű csapat tagja. Olvassátok el Ti is!

Aggódnak a helyi civilek a Hunyadi téri fákért, melyek információik szerint áldozatául eshetnek a Terézvárosi Önkormányzat által állítólag a terület alá tervezett mélygarázs építésének.

Hunyadi tér portréfilm /1. - avagy miért nem nőnek fák a mélygarázs fölött?

Piacfelügyelő Hunyadi tér Ked, 2008-08-05 12:42

A Kincsünk a piac ... portréfilmet forgat a Hunyadi térről. Megszólalnak majd benne mindazok, akik használják a teret: piaci vásárlók és árusok, járókelők és a parkban pihenők. Az első részben Varga Lea építész beszél arról, miért nem nőnek fák a mélygarázs fölött?*
<!---break--->
Nézd meg a filmet!

Nagyobb méretben alul, az 1. hozzászólásban találod >>>

* válasz a videóban

Gasztroblogger méltatja a Hunyadi piacot és árusait

Piacfelügyelő Hunyadi tér Ked, 2008-06-17 11:04

Mások is kezdenek rájönni arra (amit mi már régen tudunk), hogy a Hunyadi piac üdítő színfoltja a Belvárosnak, a maga nemében utolsó: szabadtéri piac őstermelőkkel, öt percre a Nagykörúttól! Olvasd el, mit ír a piac csodáiról és őstermelőiről Mindennapimanna a blogjában!

Folytatódik a botrány a Hunyadi téren - nagyon kiakadtak a lakók - a Stop.hu cikke!

Piacfelügyelő Hunyadi tér Sze, 2008-05-21 17:12

"Az egész történet egy évvel ezelőtt úgy kezdődött, hogy a polgármester a téren található piaccsarnokból egy bevásárlóközpontot, a tér alá pedig mélygarázst szeretet volna építetni. Ráadásul úgy, hogy az önkormányzat - saját forrás hiányában - évtizedekre az építő cég kezébe juttatta volna a haszonélvezeti jogokat.

Az SM és a Kincsünk a piac képviselői... máj. 20-án / (digitális népművészeti alkotás)

Az Egyetemes Várostervezés irodájának alapprogramja -Kotányi Attila és Raoul Vaneigem, 1961

gabo Hunyadi tér - cikkek riportok Sze, 2008-05-07 22:05

A városi környezet fejlesztése ma a tér kapitalista módra történő idomítása és betörése. A Lehetséges egy bizonyos fajta materializációját segíti elő, és kizárja az összes többit. Nyugodtan nevezhetjük a bűnügytan egyik meglehetősen elhanyagolt ágának, akárcsak azt az esztétikát, amelynek szétesését leképezi.

mediaw: IBZ konyv 2.2. 2) Várostervezés mint kondicionálás és a részvétel látszata

Tartalom átvétel