Génfront: követségbe megyünk a Cseh Köztársaság budapesti külképviseletéhez

fidusz Génpiszka Hét, 2009-02-16 07:31
2009-02-20 15:00
2009-02-20 17:00

Követségbe megyünk a Cseh Köztársaság budapesti külképviseletéhez, ahol egy nagyszabású megmozdulás kíséretében átadunk egy levelet az EU soros elnökségét adó cseh kormány képviselőinek, amelyben arra kérjük őket, támogassák a génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó magyar tilalom fennmaradását!

Keresünk plakátok szórólapozásban segítőket, és biciklis/lovas követeket/futárokat, akik majd átadják a levelünket az EU tagállamok követségein. (Bővebb részletek a végén.)

Meghívó:

Védjük meg Magyarország génmódosítás-mentességét!

Követségbe megyünk a Cseh Köztársaság budapesti külképviseletéhez

Az Európai Bizottság ránk akarja kényszeríteni a génmódosított kukorica fajtákat, veszélyeztetve egészségünket, környezetünket és hazánk gazdasági érdekeit.

Alig néhány hetünk maradt arra, hogy közös fellépéssel magunk mellé állítsuk az EU tagállamokat, és megvédjük Magyarország génmódosítás-mentességét. Ezért február 20-án, pénteken követségbe megyünk az EU soros elnökségét adó Cseh Köztársaság budapesti külképviseletéhez. Egy nagyszabású megmozdulás kíséretében átadunk egy levelet az EU tagállamok nagyköveteinek, amelyben arra kérjük őket, támogassák a génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó magyar tilalom fennmaradását!

Időpont: 2009. február 20. péntek, 15.00-17.00
Helyszín: a Cseh Köztársaság budapesti külképviselete

(Budapest, VI. Rózsa u. 61. - az Andrássy útról nyílik, a Kodály körönd közelében)

Tervezett program:

14.30 - Gyülekezés
15.00 Kezdés: követek indítása az EU tagállamok budapesti külképviseletéhez
15.05 – 15.45 Zenélés, beszédek, utcaszínház
15.45 Az EU tagállamokhoz címzett levél felolvasása és átadása egy időpontban minden követségnél
15.50 – 16.30 Zenélés, beszédek, utcaszínház
16.30 – 16.45 Követek visszaérkezése, üdvözlése, beszámolója
16.45 - 17.00 A rendezvény befejezése, bontás stb.

Most mindenkire szükség van! Jöjjön el Ön is! Gyere el Te is!

Védjük meg együtt Magyarország génmódosítás-mentességét!

A Nemzeti Front a Génmódosít-mentes Magyarországért nevében a kezdeményező szervezetek:
Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület,
Greenpeace Magyarország,
Magyar Természetvédők Szövetsége.

Csatlakozó szervezetek: Európai Feminista Kezdeményezés, Élőlánc Magyarországért, Fauna Alapítvány, Gaia Ökológiai és Vidékfejlesztési Alapítvány, Gaja Környezetevédő Egyesület, Humanista Párt, Ifjú Humanisták, Közép-magyarországi Zöld Kör, Lehet Más a Politika!, Levegő Munkacsoport, Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, Magyar Biokultúra Szövetség, Méhészek Fejér Megyei Egyesülete, Messzelátó egyesület, Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület, Szövetség az Élelmiszer-önrendelkezésért, Szövetség az Élő Tiszáért, Tiszta Élelmiszerért Mozgalom, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Védegylet, Zöld Nők Csoport, Zöld TETT Társulás - Baloldali Zöldek, Zöldfok Szabadidősport- és Természetvédelmi Egyesület

Kapcsolat, további információ: http://www.lmv.hu/genfront

* * *

Szeretnénk, ha az eseményre minél többen el tudnátok jönni, hogy együtt megmutassuk, hogy támogatjuk a magyar moratórium fenntartását.

Mivel egy időpontban szeretnénk követeket küldeni a többi EU tagállam budapesti külképviseleteihez, szükség lenne 46 biciklis (vagy lovas) futárra. Ezenfelül kellene még kb. 80 ember, akik a génmódosítás-mentes települések tábláit tartanák, 27 ember, akik egy élőképben vennének részt, és még rendezők és tömeg is kellene...

A mozgósításhoz készítettünk több ezer A6-os méretű szórólapot, valamint 250 plakátot is.
Aki ezek terjesztésében tudna segíteni, keressen meg minket! Bioboltokba, fair trade kávézókba, civil szervezetek irodáiba, a Hajtás Pajtás irodába stb. kellene juttatni a plakátokból és szórólapokból.

Gyertek minél többen, és a felhívást továbbítsátok ismerőseitekhez is!

CsatolmányMéret
genfront_plakat.jpg1.67 MB
genfront_szorolapA.jpg230.97 KB
genfront_szorolap.jpg440.09 KB