Diákok kérdőívet készítettek az erzsébetvárosi lakóknak

bil Feminizmus Sze, 2009-05-13 16:16

Erzsébetvárosban laksz, vagy van ilyen ismerősöd? A Corvinus Egyetem diákjai kérdőívet készítettek, amelyben az erzsébetvárosiak véleményét vizsgálják a kerületben zajló konfliktusokról. Online is kitölthető. Az eredményeket nyílt fórumon ismertetik, ahová az önkormányzat képviselőjét is várják.

Az egyetemi hallgatók tervezték meg a kérdőívet, és kifejezetten a lakosság véleményét akarják láthatóvá tenni egy olyan konfliktusban, amelyben pont az érintettek véleménye ismerhető a legkevésbé.

Annak ellenére, hogy a polgármester korrupciós vádakkal előzetesben ül, a következő hónapokban újabb házakat ürítenek ki és bontanak le Belső-Erzsébetváros védett területén. Kis létszámú civil szervezetek évek óta próbálják megállítani a folyamatot, de az egyeztetések és jogi küzdelmek ellenére minden folytatódik tovább. Minden illetékes elismeri, hogy a régi házakat és hatalmas belső udvaraikat meg kellene óvni, de abban már nincs egyetértés, hogy ez kin múlik.

Vajon a lakók mit gondolnak erről: örülnek, hogy a régi házakat lebontják, és újba kell költözniük, vagy maradnának? Kell-e több mélygarázs a belvárosba? Örülnek-e annak a bevásárlóközpontnak, ami a piacok helyére épült illetve épülni fog? És vajon a lakók hogy érzik, tudták-e valaha befolyásolni, mi történjen a kerületükben? És ha befolyásolhatnák, mit tennének?

Online is kitölthető a kérdőív, itt találod.

A kérdőív papíralapú formáját bárki szabadon elviheti a Nagydiófa és a Dohány utca sarkán található trafikból, ugyanoda várják vissza a kitöltött példányokat.

Május 23-án pedig a Védegylet által szervezett fórumon, a KÖRFESZT-en ismertetik a Corvinus Egyetem hallgatói a vizsgálati eredményeket. Gyere el, beszéljük meg! Találkozunk május 23-án, szombaton délután kettőkor a VIII. kerületben, a Mátyás téren található "Kesztyűgyár" művelődési házban.

Ha esetleg segítenél a saját házadban terjeszteni a kérdőívet, akkor kérlek írj ide: bil pont budapest kukac gmail pont com