háztartástáji nyavalygások

Eddig zsidó akartam lenni

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Csü, 2013-12-19 12:36

Azt hiszem, sikerült kimaxolnom a filoszemita katolikus parasztlány imázst, keresek valami újat. Lassan huszonöt éve, hogy egyfolytában zsidó akartam lenni. Meguntam, váltok. Van javaslatotok?

Nincs időm főzni :-(

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Szo, 2010-02-06 14:04

Annyit kell dolgozni, hogy tegnap szégyelltem magam, amiért ügyintéztem videóvágás helyett. Míg az egyetem és a posta között rohangásztam, fejben szerkesztettem a kajákat, hogy mikor hazaérek, minél rövidebb idő alatt elkészüljek velük - és közben meg tudjam válaszolni a leveleimet. Nem, ne küldjetek kaját, a saját főztöm hiányzik.

Kávé, hosszan

jeeka jééka Sze, 2009-10-21 11:34

Kétoldali ínhüvelygyulladásom van: sírok ha írok. Dolgozni jóformán semennyit nem tudok, a leveleket is diktálom, ha van kinek. Kötelező pihenés, múltbarévedés.

BiL szerint Párizsban a kávézások voltak a legjobbak. Van benne valami: az itthoni kapkodás után ott mintha kiestünk volna az időből, csak lézengtünk és gondolkodtunk az életünkön, hosszan ültünk kávék fölött, vagy néztünk épületeket. Most nagyon hiányzik az a nyugalom.

Párí gyalog

jeeka jééka Sze, 2009-09-23 23:41

Primitív népek ezek a franciák, tényleg, szánalom. Legalábbis urbanisztikai szempontból. Iszonyú hosszúra hagyják a dudvákat, sőt, a Szajna partján például, ahelyett, hogy kivágnák, megtámasztják ezeket a ronda dögöket. Pedig milyen csini gyorsítósávot lehetne a helyükre építeni...

Nem is olyan nagy dolog, na

jeeka jééka Ked, 2009-09-22 16:02

Pénteken kiállítják a Millió zsebbe szállt Montrouge-ban, Párizsban, én meg szédelegve ülök egy kávézóban a Saint-Sulpice-nál. Nem tudom, hogy kell az ilyesmit előadni úgy, hogy az ne legyen nagypofájúság, ezért úgy szoktam tenni, mintha ez nem lenne nagy dolog, valójában meg majd' kiugrom a bőrömből. Igyekszem egészen átlagos apróságként felfogni, hogy életemben először Párizsban vagyok. Végülis a Francia termőföldek mint pont ugyanolyanok, mint a magyarok: hozzávetőlegesen laposak, hosszú parcellányi krumpliföldeket beszántott táblák váltanak, amikből pofátlanul kikandikálnak a beforgatott búzaszár-torzsák. Szedett-vedett fasorok határolják őket, némelyiken baktat egy kopott traktor - és a magyar termőföldekhez hasonlóan autópálya vezet rajtuk keresztül.

Puncigyümölcs

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Pén, 2009-09-04 11:30

- Ó, én főztem fügelekvárt.
- Igen? Hát hozd el a Barát utcai bálba, nevezd be a lekvárversenyre.
- Azt nem lehet. Elfogyott.
- Hogyhogy? Megfőzted és megetted?
- Figyelj, fügéből nem lehet sokat főzni.
- Miért?
- Mert drága – mondta Erhardt.

Á dúá, á díá, ha pici, ha nagy...

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2009-09-01 11:32

Vadászom az izgibizgi paradicsomokat. Tájfajták és nemesített változatok vegyesen jöhetnek. Érdekes az alakjuk, változatos az állaguk és egész más az ízük – ráadásul iszonyú menők ezekkel várni vendéget.

Itt van például ez a san marzano.

Gyenge jellem

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Vas, 2009-08-30 10:32

Gyenge vagyok. Ha egy termelő kedvesen szólít meg, nem bírom ki, vásárolnom kell tőle. Ha valaki felismer, hogy én énekeltem a piac megmentéséért, akkor felvásárolom a standját. Nem tudom, hogy kell kezelni a népszerűséget – én vásárlással hálálom meg. Így vettem némi gyengezsenge, illatos bazsalikomot – egy egész kilóval. Mit lehet kezdeni egy kiló bazsalikommal? Hát persze pesztó lesz belőle.

Totális kudarc - tökösmákos pozsonyikifli

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Csü, 2009-08-27 11:20

Pocsék lett. Tényleg iszonyú. A Pozsonyi Pikniken lesz pozsonyikifli verseny, oda készültem ezzel a próbasütéssel - és szörnyű, hihetetlenül borzasztó lett. Nézzétek meg:

Szutymák

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2009-08-25 14:27

"Azt csak vidd el, már nincs pofám pénzt kérni érte, olyan szutymák az egész" - mondja Jutka a piaci nap végén a Hunyadin. Nem tudom, mi jelent ez a szó, de a padlizsánoknak, azon kívül, hogy kicsit melegük van, semmi bajuk. Jutka szeret, nyilván ajándékot akar adni. Hát ezen ne múljon, én megsütöm.

Tartalom átvétel