Dobozos tyúk

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2009-12-29 16:03

A Kétfarkú Kutya Valóságteremtő Központ nemrégiben publikálta legújabb gyártmányfejlesztését, a dobozos tyúkot. Ez a termék kiváló megoldást kínál a háztartások tojásellátásának biztosítására. A kiszámíthatatlan minőségű, hormonokkal és antibiotikumokkal fertőzött nagyüzemi tojásokkal szemben a dobozos tyúk tojása teljesen megbízható, hiszen tudjuk, mit adtunk neki enni. Felül bedobjuk a füvet, alul kijön a tojás.

Nyilván ez a munka ihlette nagyanyámat is, aki maga is dobozos tyúkot vásárol. Szerintem nem értette meg a technológia értelmét, mert megveszi a dobozos tyúkot, de aztán kibontja és szabadban, udvaron tartja őket.

Ezek a tikok tojóüzemben élnek egészen addig, amíg hormonkezeléssel ("tojótáppal") extra mennyiségű tojást lehet belőlük kipréselni. Nagyjából akkora helyen laknak, mint a Kétfarkú doboza. Aztán mikor már nem tudnak napi x tojást tojni, csak mondjuk napi egyet, akkor
a, leölik
b, eladják őket.

Nagyanyám ilyen használt dobozos tyúkokat vesz meg, aztán elereszti őket az udvarban. Keveset törődik az egészségügyi mutatókkal, kanyar nélkül megeteti velük a gmo szójából kavart tápot meg a lejárt szavatosságú konzervkukoricát.

Vehetjük úgy, hogy nagyanyám a dobozos tyúkok őrangyala, aki még arra is figyel, hogy nehogy túl nagy kultúrsokk érje a szegény állatokat. Táp ide vagy oda, nagyanyám tyúklevese a legjobb a világon, punktum.