Coelho fájlcserélőn is terjeszti a könyveit

fidusz Portálcsoport Ked, 2008-01-29 13:53

Nemrégiben linuxos ismerőseim segítségével feltettük egy fájlcserélő hálózatra a Zsigerbeszéd című videót. Ennek kapcsán felmerült, hogy a Global Projekt filmjeit is jó lenne terjeszteni fájlcserélőn is. A HVG.hu most arról számol be, hogy már Paulo Coelho is torrenten terjeszti legújabb könyveit.

A könyvek ingyenes terjesztése mellett foglalt állást a világhírű író, Paulo Coelho. Mivel kiadói nem voltak hajlandóak ingyenes példányok terjesztésére, a szerző a fájlcserélő szolgáltatásokat kihasználva teszi elérhetővé regényeit. Ezzel szerinte akár százszor nagyobb eladásokat is el lehet érni.

(...)

Coelho saját kalózblogján, a Pirate Coelho-n terjeszti anyagait, itt közöl linkeket letölthető könyveiről, amiket fájlcserélő hálózatokon, szervereken és számos más internetes lelőhelyen talál vagy helyez el. Állítása szerint az oldal létezése óta jelentős emelkedést tapasztalt könyveinek eladásában.

A teljes cikk: Coelho: a kalózkodásból pedig igenis van pénz

Link: sevenload.com

A Coelho által a müncheni Digital, Life, Design konferencián tartott beszéd.

Érdemes megnézni Coelho teljes beszédét, mert az nemcsak a fájlcserélőkről szól. Nagyon jó, amit arról ír, hogy milyen fontos egy írónak, hogy visszajelzéseket kap az olvasóktól. Különösen érdekes az, amikor arról ír, hogy olvasóit meghívta egyik általa rendezett fogadásra.

Ajánlott irodalom: Lawrence Lessig: Szabad kultúra

Paolo Coelho (forrás: Wikipedia)