Blog

Ellen-tanársztrájk (avagy az én véleményem arról, hogy mindkét félnek igaza van, de mégsincs igaza egyiknek sem)

FeketeArpad Wed, 2016-04-20 13:38
See video

Szerintem nem kellene a tanároknak ennyire nagy erőkkel sztrájkolniuk, vagy ha mégis, akkor legalább a szellemiségüknek tökéletesnek kellene lennie. Így viszont, kis igazsággal nagy sztrájknak nem sok értelme van. Tehát, leírom a véleményemet erről, hogy mit látok jónak és mit nem:

"Aki egy emberi életet megment, egy egész világot ment meg" - Talmud

FeketeArpad Mon, 2016-04-18 12:25
See video

Nehogy azt higgyétek, hogy a gazdagok általában fontosabb dolgokkal foglalkoznak, mint a szegények. A szegényeknek, mert KELL, talán a létfenntartáshoz és az egészség megőrzéséhez, a saját életük szempontjából általában fontosabb dolgokkal foglalkoznak, mint a gazdagok.

A méhekről és a SONAR-ról (SOund Navigation And Ranging) szóló hipotézisem

FeketeArpad Sat, 2016-03-26 22:59
See video

A fizika témakörén belül valamiért elkezdtek érdekelni a hullámok, különösen a hanghullámok. Amint erről a témáról olvastam, tudomást szereztem a SONAR (SOund Navigation And Ranging) technológiájáról, amit főként a viz alatt használnak úgy, mint a levegőben a radart. Ez a vizben terjedő hanghullámok segitségével és a visszahangok segitségével képes képet alkotni az eszköz környezetéről.

A Historica-szobor / Historica Monument

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:39
historica

English - below.
Hisytorica-szobor ez a hely, ahol kitűnő alkalom nyílik arra, hogy feltegyük a kérdéseket, amelyeket már biztos ti is feltettetek magatoknak:
Kezdetnek felidézem a jugoszláv feminista, Lidia Sklevicky híres – legalábbis a feministák körében híres kijelentését, a nyolcvanas évekből. Sklevicky gyerekkönyvektől emlékművekig tekintette át történelmi valóságunkat, és azt mondta: több említés esik és több szobor készült lovakról, mint nőkről.
Ez a szobor a Historica címet viseli, de ez lenne a helyes cím: TÖBB LÓ, MINT NŐ. Ez a szobor az itt éppen hiányzó, de mindenütt jelenlévő hőst, a férfit ábrázolja valójában – ennek bizonyítására nézzük meg a felavatási ceremóniát, és máris látni fogjuk, hogy kizárólag férfiak sorakoztak fel itt, annak a két államnak a legmagasabb rangú képviselői, amelyek a szoborprojektben részt vettek, a helyszínt felajánló egyetem képviselői, a projektet finanszírozó cég képviselői – mind férfiak!

RoR üzenete a március 8-ra / RoR Message on the Occasion of the 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:34
speech

English below

A március 8-as felvonulás alkalmat ad arra, hogy nemzetközi figyelmet követeljünk annak, ami láthatatlan: a nőkkel szembeni diszkrimináció és elnyomás elfogadhatatlan renszerének a társadalmunkban. Március 8-án a patriarchátus ellen tüntetünk, akár liberális, akár illiberális államban valósul meg, és a kapitalizmus, nacionalizmus, rasszizmus, xenofóbia, transzfóbia, szexizmus, specizmus és fasizmus ellen. Március 8-a jó alkalom arra, hogy magunkra irányítsuk a figyelmet, a mi küzdelmeinkre, és jobban megérthessük a helyzetünket nőként, akár szexualitásunk, gender identiásunk összefüggésében, akár rassz vagy osztály viszonylatában.

Március 8 / The 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:08

Yesterday the demo dedicated to the women's rights and position of women in society took place in Budapest. There were around 70+ people, several empowering speeches and great mood created by RoR and a lot of shouting!
Among others the people shouted slogans (both in English and Hungarian), such as:
- Feminista forradalom / feminist revolution

Újabb szellemi terméseim, ahogy megértem a dolgokat

FeketeArpad Tue, 2016-03-08 15:29
See video

Bár Kölcsey Ferenc Hymnus című verse egy S-el és Y-al a magyar kultúrában nagy magaslatokat foglal el, azért Gárdonyi Géza is odatette a magáét az Egri Csillagok című regényével, és abban a félszemű Jumurdzsákkal. A csapatok arányai (2000 a 200000 ellen) viszont valószínűleg nem egészen VOLT igaz. Azután itt vannak a walesi bárdok, miszerint:

Drezda 70

p7 p7 Sun, 2016-02-14 08:45

Ma 70 éve ...

1945. február 13-án 22 óra 10 perckor történt a hírhedt támadás Drezda ellen. A várost a német hatóságok a sebesült katonák evakuációs központjává tették, ráadásul a lakosságot menekültek százezrei is növelték.

Változó idők

p7 Andrássy út Sun, 2016-02-07 04:15
Változó idők

Ha ez így megy tovább, lassan már majd beszélni is lehet... csak úgy.... szabadon...

2

Áldott légy

sistvan Erdőkertek Sun, 2016-01-10 23:04
See video

Áldott légy Uram Földanya nénénktől,
Ki minket hord és enni ad.
És mindennemű gyümölcsöt terem,
füveket és színes virágokat.
Syndicate content