Blog

Az Internetes társkeresők licencei elrettentik az okosokat, de miért?

FeketeArpad Tue, 2016-06-28 12:56
See video

Tegnap társat szerettem volna keresni az Internet segítségével, de csak odáig jutottam, hogy normális Internetes társkereső weboldalakat kerestem. Mert a licencfeltételeik alapján úgy tűnik, nem sok ilyen van közöttük. Már csak az a kérdés, hogy miért ösztönzik ezzel a butább emberek szaporodását az okosabb emberekkel szemben, utóbbiak helyzetét eléggé nagymértékben ellehetetlenítve ezzel?

"Hunor" mint "Thor", "Magyar" mint "Merya + Avar"

FeketeArpad Sun, 2016-06-26 23:35
Anya adta a pólómat

Ma egészen véletlenül érdekes dologra jöttem rá az oroszokkal kapcsolatban (hiszen elkezdtem szimpatizálni velük), és ez a WikiPedia-ban érdekes felfedezések sorát indította el. Szerintem nem érdemes időrendben fogalmazást írnom belőle, csak pontokba szedni a lényeget, ahogy jön...

Petőfi Sándor - Föltámadott a tenger (The Holy See)

FeketeArpad Thu, 2016-06-23 12:22
See video

Etikai kétségeim vannak afelől, hogy jó-e az LMV-t elárasztani a spirituális intuícióimmal felderített érdekességekkel, vagy nem. Egyrészt, általában a pop kultúrából tudnék belinkelni valamit, de Isten szerint nem feltétlenül jó, ha ugyanazokat a képsorokat és ugyanazokat a betűjeleket egyre többen nézik meg, talán kicsit olyan ez, mint a rák.

USNI essay contests

FeketeArpad Tue, 2016-06-21 09:48
See video

The United States Naval Institute welcomes essays on different topics, as long as we are part of the NATO, AFAIK, or something like that. The good things is "once you remember this opportunity, it could span many years, as it's a very old contest". I've seen this opportunity earlier on WinningWriters (dot) Com.

Hasonló a haiku-hoz, meg egy MP3

FeketeArpad Tue, 2016-06-14 22:31

Kukacos cseresznyén féreggel felezünk.


Kukacos cseresznyén
féreggel felezünk.

Kukacos cseresznyén féreggel felezünk.

Úgy látszik, az MP3-at nem sikerült feltöltenem...
de másodjára átkonvertáltam, megpróbáltam lekicsinyíteni
a méretét, azután valahogy mégis fel engedte tölteni.
A zene hangszerfájlai az LMMS prodzsekt részei, ezért

Green NGOs welcome the parliamentary resolution on the free trade agreements

fidusz Stop TTIP és CETA Tue, 2016-06-14 18:47

Environmentalists urge the government to turn to the European Court of Justice on the issue of the planned Investment Court System

Greenpeace Hungary, MTVSZ/Friends of the Earth Hungary and Protect the Future (Védegylet) welcome the parliamentary resolution on the free trade agreement. The organizations call attention to the fact that this decision basically says no to the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement given that the Agreement includes an investment court system which is anti-democratic. They urge the government to turn to the European Court of Justice to determine whether such an Investment Court System is compatible with European law.

Alternative theories about the origin of money, even if not sounding best

FeketeArpad Sat, 2016-06-11 18:36
See video

I've written this for an essay contest earlier (Future of Money Design Award 2016), but did not win. I consider it too interesting for leaving unpublished, so at least I'm showing it here.

Before philosophizing about the origin of money, first we have to define what we call
money. In our times, it is something that has not a big use value in itself (intrinsic use

Fekete Árpád kreatív életművész gazdaságos barkácsolási útmutatója

FeketeArpad Sat, 2016-06-11 11:25
See video

Gondoltam miért ne osszam meg egy másik írásomat is, amit szabadon terjesztek? Itt következik... (ez onnan jutott eszembe, hogy majdnem eltávolítottam a FEWS prodzsektemet, de azután rájöttem, hogy az FTP-jén legalább illik kint hagyni a cuccokat.)

1. A barkácsolás céljai lehetnek (ötletek kategorizálása):

Filozófiám lényegének újabb összefoglalása (vallás és gazdaság)

FeketeArpad Fri, 2016-06-10 21:16
See video

Néhány napja (talán már hete is) a lehető legtömörebben összefoglaltam a vallási és politikai filozófiám lényegét.

Az ész a fontos, meg a haj (újrahasznosítása)

FeketeArpad Thu, 2016-06-09 23:11
See video

Itt van egy újabb javasolt kutatási téma, amire nekem nincs elég erőforrásom. Saját magamnál is felmerült az a probléma, hogy mit kezdjek a levágott hajammal. Ha szimplán kidobom a kukába, bárki hozzájuthat, aki a kukához is, és talán kinyerheti belőle a DNS-emet.

Syndicate content