Blog

Gaia Kertje - Élet az éleken

sistvan Erdőkertek Mon, 2014-04-21 19:41
Csillagos tó

A szélek elragadó és dinamikus helyek. Itt történnek a fontos dolgok. Ahol az erdő találkozik a prérivel, ahol a folyó a tengerbe folyik, vagy szinte bármilyen két ökoszisztéma határvonalán a biodiverzitás tárháza van. Minden olyan faj, amelyik a két környezet valamelyikében megél, jelen van itt, plusz még azok az új fajok, amelyek a kettő közötti átmeneti zónában találnak maguknak megfelelő otthont. Az él gazdagabb, mint a két oldalán fekvő bármelyik táj.A csalit nem a tó közepébe vetik ki, hanem a part közelébe, ahol a sekély zónában virágzó élővilágra gyűlnek a halak táplálkozni.

Kalandjaim (hacker, scammer, spammer, stb)

FeketeArpad Fri, 2014-04-11 17:52

Az Interneten sok különös dologgal találtam már szemben magam, amelyek az Interneten valamilyen ismeretlen ellenség (esetleg segítő) beavatkozásáról szóltak (vagy vélhetően szóltak). Lehettek ezek hackerek (pontosabban crackerek), scammerek (ami azt jelenti, csalók), illetve spammerek (más szóval kéretlen üzeneteket küldők, vagy "trollok"), nem tudom megmondani.

Gaia kertje - Elágazások és hálók

sistvan Erdőkertek Sun, 2014-03-30 22:30
levél

De miért is annyira hasznos a fűszerspirál? Ez a minta az egyenes vonalat spirálba tekeri, és a kétdimenziós mintát egy háromdimenzióssá gyűri. A kombináció bőséget szül, úgy nevezett szinergikus hatást, egy új együttműködés olyan nem várt hasznát, amit magában egyik partner sem tudott volna kínálni.

Szükséges könyv: túlélési elmélet összegyűjtve

FeketeArpad Thu, 2014-03-20 10:00

Nem volt nagy az érdeklődés a túlnépesedés csökkentését megcélzó és a hatalommal rendelkező emberek számára környezetvédő ötleteket összegyűjtő könyvecském iránt. (http://fecowebs.ourproject.org) Csak olyanok jelentkeztek a prodzsektem levelezési listájára, akiket egyébként is ismertem.

8th of March: We Refuse to Be Servants!

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2014-03-12 00:55

[EN/HU]

This year's International Women’s Day on 8th of March we celabrated with a loud feminist march on the streets of Budapest. Crossing few districts, from Corvin Negyed until Klauzal Tér, we made some samba maestrated noise and once more broke the silence about women’s existence and working conditions! Freedom – equality – feminism!

ROR Budapest and RQAC in solidarity with Istanbul on the 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Tue, 2014-03-11 02:30
.

Rhythms of Resistance, the Radical Queer Affinity Collective and the Infoshop Collective from Budapest stand in solidarity with our comrades from Istanbul, the women who faced the brutality of the turkish police on the 8th of March, the women who face brutality every day.
Here is their statement, their voice:

Összeomlás megrendelésre

sistvan Permakultúra Tue, 2014-03-04 20:24
Holmgren négy jövőképe

A környezeti válságot már nap-mint-nap a bőrünkön tapasztaljuk, ahogy a túlterhelt természeti rendszerek recsegnek, és közben a geológiai erőforrásaink fogyatkoznak, ha nem is merültek még ki, de egyre szűkösebbé válnak. A válsággal már régóta sokan foglalkoznak, de arra a kézenfekvő kérdésre, hogy "Mit tegyünk", csak kevesen adtak konkrét választ.

Drezda 69

p7 p7 Fri, 2014-02-14 23:07

Nyakunkon az újabb génmódosított kukorica?

fidusz Génpiszka Tue, 2014-02-11 18:38

A zöld szervezetek a 1507-es génmódosított kukorica betiltását és az Európai Bizottság elleni pert szorgalmazzák

Bár az EU tagállamok minisztereinek többsége ellenezte a "1507" nevűgénmódosított kukorica engedélyezését, a mai Tanács ülésen nem született döntés a javaslatról, ezért az ügyben végül az Európai Bizottság hozhat határozatot. A várható engedélyezés fényében a Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége arra szólítja fel a kormányt, hogy készüljön fel a génmódosított kukorica betiltására és a Bizottság elleni per indítására.

Petíció volt a köztársasági elnöknek

FeketeArpad Sat, 2014-02-08 12:06

A GreenPeace ajánlotta nekem azt a petíció aláírási lehetőséget, ami a pakskontroll.hu weboldalon található. Én úgy gondoltam, inkább saját szöveget írok a petícióhoz, hogy fajsúlyosabb legyen:

Magyarország köztársasági elnökének címezve:

-----

Syndicate content