Blog

Miket találtam Debian Linuxban, ami érdekes?

FeketeArpad Hét, 2017-02-06 10:01
See video

Miket találtam Debian Linuxban, ami érdekes?

- KGeography: a földrajz oktatása, ahol a Föld országai helyett azt írják: a Világ országai... ahol a világ azt is jelentheti, hogy "világosság". Ezen kívül láttam még egy térképet a Vizekről, "világszínvonalon". De vajon miért nem tüntetik fel a vizeket Nagy-Britanniában?

(Nem hivo) Neo-keresztenyseg, az eredeti alapjan

FeketeArpad Pén, 2017-02-03 09:17
See video

Lehetséges, hogy már közel járok a kereszténység "kinyomozásához".

Esetleg köze lehet a közelmúlt világpolitikájához meg a magyar szmoghoz

FeketeArpad Hét, 2017-01-30 23:07
See video

Számomra is furcsa, hogy hogyan jövök rá ilyen gyorsan a fontosnak látszó dolgokra, mintha meg lenne rendezve. A lényeg, hogy az OpenCulture Dot Com-on megosztott linkről láttam a Gólem c. régi (kb. 1920-as) filmet (is). Ebben pedig két szereplő is a közelmúlt világpolitikájában fontos szereplőkre hasonlít...

- a Gólem hasonlít Putyinra
- a varázsló hasonlít Bagdadira as ISIS-ből

Toby Hemenway 1952-2016

sistvan Permakultúra Csü, 2016-12-22 12:02

Toby Hemenway Toby Hemenway a Portland State University Doktori Iskolájának a segéd professzora, a Pacific University kutató ösztöndíjasa és a Biomimicry Guild biológus tanácsadója, 1999-től 2004-ig a Permaculture Activist ökológiai tervezési és fenntartható kulturális folyóirat szerkesztője, tanár, tanácsadó, a Gaia kertje és a Permaculture Cíty írója 2016. december 21. -én elhunyt.

CETA-check: szólj az EP-képviselőknek, mondjanak nemet a CETA-ra!

fidusz Stop TTIP és CETA Hét, 2016-11-07 13:56

Green NGOs welcome the parliamentary resolution on the free trade agreements

fidusz Stop TTIP és CETA Ked, 2016-06-14 17:47

Environmentalists urge the government to turn to the European Court of Justice on the issue of the planned Investment Court System

Greenpeace Hungary, MTVSZ/Friends of the Earth Hungary and Protect the Future (Védegylet) welcome the parliamentary resolution on the free trade agreement. The organizations call attention to the fact that this decision basically says no to the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement given that the Agreement includes an investment court system which is anti-democratic. They urge the government to turn to the European Court of Justice to determine whether such an Investment Court System is compatible with European law.

Több Technót a Parlamentbe!

isti Pén, 2016-05-20 13:22
A Historica-szobor / Historica Monument

ror Rhythms of Resistance Budapest Sze, 2016-03-09 18:39
historica

English - below.
Hisytorica-szobor ez a hely, ahol kitűnő alkalom nyílik arra, hogy feltegyük a kérdéseket, amelyeket már biztos ti is feltettetek magatoknak:
Kezdetnek felidézem a jugoszláv feminista, Lidia Sklevicky híres – legalábbis a feministák körében híres kijelentését, a nyolcvanas évekből. Sklevicky gyerekkönyvektől emlékművekig tekintette át történelmi valóságunkat, és azt mondta: több említés esik és több szobor készült lovakról, mint nőkről.
Ez a szobor a Historica címet viseli, de ez lenne a helyes cím: TÖBB LÓ, MINT NŐ. Ez a szobor az itt éppen hiányzó, de mindenütt jelenlévő hőst, a férfit ábrázolja valójában – ennek bizonyítására nézzük meg a felavatási ceremóniát, és máris látni fogjuk, hogy kizárólag férfiak sorakoztak fel itt, annak a két államnak a legmagasabb rangú képviselői, amelyek a szoborprojektben részt vettek, a helyszínt felajánló egyetem képviselői, a projektet finanszírozó cég képviselői – mind férfiak!

RoR üzenete a március 8-ra / RoR Message on the Occasion of the 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Sze, 2016-03-09 18:34
speech

English below

A március 8-as felvonulás alkalmat ad arra, hogy nemzetközi figyelmet követeljünk annak, ami láthatatlan: a nőkkel szembeni diszkrimináció és elnyomás elfogadhatatlan renszerének a társadalmunkban. Március 8-án a patriarchátus ellen tüntetünk, akár liberális, akár illiberális államban valósul meg, és a kapitalizmus, nacionalizmus, rasszizmus, xenofóbia, transzfóbia, szexizmus, specizmus és fasizmus ellen. Március 8-a jó alkalom arra, hogy magunkra irányítsuk a figyelmet, a mi küzdelmeinkre, és jobban megérthessük a helyzetünket nőként, akár szexualitásunk, gender identiásunk összefüggésében, akár rassz vagy osztály viszonylatában.

Március 8 / The 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Sze, 2016-03-09 18:08

Yesterday the demo dedicated to the women's rights and position of women in society took place in Budapest. There were around 70+ people, several empowering speeches and great mood created by RoR and a lot of shouting!
Among others the people shouted slogans (both in English and Hungarian), such as:
- Feminista forradalom / feminist revolution

Tartalom átvétel