Blog

Green NGOs welcome the parliamentary resolution on the free trade agreements

fidusz Stop TTIP és CETA Tue, 2016-06-14 18:47

Environmentalists urge the government to turn to the European Court of Justice on the issue of the planned Investment Court System

Greenpeace Hungary, MTVSZ/Friends of the Earth Hungary and Protect the Future (Védegylet) welcome the parliamentary resolution on the free trade agreement. The organizations call attention to the fact that this decision basically says no to the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement given that the Agreement includes an investment court system which is anti-democratic. They urge the government to turn to the European Court of Justice to determine whether such an Investment Court System is compatible with European law.

Több Technót a Parlamentbe!

isti Fri, 2016-05-20 14:22
A Historica-szobor / Historica Monument

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:39
historica

English - below.
Hisytorica-szobor ez a hely, ahol kitűnő alkalom nyílik arra, hogy feltegyük a kérdéseket, amelyeket már biztos ti is feltettetek magatoknak:
Kezdetnek felidézem a jugoszláv feminista, Lidia Sklevicky híres – legalábbis a feministák körében híres kijelentését, a nyolcvanas évekből. Sklevicky gyerekkönyvektől emlékművekig tekintette át történelmi valóságunkat, és azt mondta: több említés esik és több szobor készült lovakról, mint nőkről.
Ez a szobor a Historica címet viseli, de ez lenne a helyes cím: TÖBB LÓ, MINT NŐ. Ez a szobor az itt éppen hiányzó, de mindenütt jelenlévő hőst, a férfit ábrázolja valójában – ennek bizonyítására nézzük meg a felavatási ceremóniát, és máris látni fogjuk, hogy kizárólag férfiak sorakoztak fel itt, annak a két államnak a legmagasabb rangú képviselői, amelyek a szoborprojektben részt vettek, a helyszínt felajánló egyetem képviselői, a projektet finanszírozó cég képviselői – mind férfiak!

RoR üzenete a március 8-ra / RoR Message on the Occasion of the 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:34
speech

English below

A március 8-as felvonulás alkalmat ad arra, hogy nemzetközi figyelmet követeljünk annak, ami láthatatlan: a nőkkel szembeni diszkrimináció és elnyomás elfogadhatatlan renszerének a társadalmunkban. Március 8-án a patriarchátus ellen tüntetünk, akár liberális, akár illiberális államban valósul meg, és a kapitalizmus, nacionalizmus, rasszizmus, xenofóbia, transzfóbia, szexizmus, specizmus és fasizmus ellen. Március 8-a jó alkalom arra, hogy magunkra irányítsuk a figyelmet, a mi küzdelmeinkre, és jobban megérthessük a helyzetünket nőként, akár szexualitásunk, gender identiásunk összefüggésében, akár rassz vagy osztály viszonylatában.

Március 8 / The 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Wed, 2016-03-09 19:08

Yesterday the demo dedicated to the women's rights and position of women in society took place in Budapest. There were around 70+ people, several empowering speeches and great mood created by RoR and a lot of shouting!
Among others the people shouted slogans (both in English and Hungarian), such as:
- Feminista forradalom / feminist revolution

Drezda 70

p7 p7 Sun, 2016-02-14 08:45

Ma 70 éve ...

1945. február 13-án 22 óra 10 perckor történt a hírhedt támadás Drezda ellen. A várost a német hatóságok a sebesült katonák evakuációs központjává tették, ráadásul a lakosságot menekültek százezrei is növelték.

Változó idők

p7 Andrássy út Sun, 2016-02-07 04:15
Változó idők

Ha ez így megy tovább, lassan már majd beszélni is lehet... csak úgy.... szabadon...

2

Áldott légy

sistvan Erdőkertek Sun, 2016-01-10 23:04
See video

Áldott légy Uram Földanya nénénktől,
Ki minket hord és enni ad.
És mindennemű gyümölcsöt terem,
füveket és színes virágokat.

5. Üres Lakások Menete és TÜNTETÉS a méltó megélhetésért

ror Rhythms of Resistance Budapest Mon, 2015-11-23 18:18

RoR vette részt a 5. Üres Lakások Menete és TÜNTETÉS a méltó megélhetésért.

15th Anniversary of SZEXE

ror Rhythms of Resistance Budapest Mon, 2015-11-23 18:16

On September 17 The Association of Hungarian Sex Workers (SZEXE) celebrated its 15th anniversary. Balloons, red umbrellas, birthday cakes and positive atmosphere of the celebration were combined with discussion of the situation of sex workers in Hungary and work SZEXE does for sex workers rights.

Syndicate content