Azt érzem

bil Pén, 2010-07-30 15:16

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

Bankok és óriáscégek szponzorálják a G20-as találkozót

bil Azt érzem Csü, 2011-11-03 15:55

Cannes-ban találkoznak a legerősebb államok vezetői, a tárgyalásokon óriáscégek is részt vesznek. Sőt, fizetnek azért, hogy jelen lehessenek. A dolog igazából nem meglepő és nincs jelentősége, hiszen ez a gyakorlat. Minél több pénzed van, annál jobban befolyásolhatod a döntéseket. Eközben a város bizonyos részeit elzárják a nagyközönség elől. Ez így működik, ez a demokrácia ma. És az is, hogy ha van kedved, akkor aláírhatsz egy petíciót, amiben ez ellen tiltakozol.

Könnygázzal kergetik szét a Wall Street mozgalmat

bil Azt érzem Csü, 2011-10-27 12:50
See video

Amerika több nagyvárosában lecsapott a karhatalom a permanens tüntetésekre, amelyek a Wall Streetről indultak el. Az indok az, hoyg illegális a köztér lefoglalása.

Mit is mondott Istvánffy András 2 évvel ezelőtt

bil Azt érzem Hét, 2011-10-24 13:21
See video

Szinte napra pontosan 2 éve csináltunk ezt a pár perces videót a Negyedik Köztársaságról és Istvánffy Andrásról, amit utána képtelenek voltunk belobbizni a médiába. Egy szerkesztő hülyének is nézett minket ezzel az anyaggal, legalábbis úgy beszélt velünk.

Világforradalom - álarc nélküli bál

bil Azt érzem Vas, 2011-10-16 14:03

Nem volt kedvem kimenni a Deák térre, a Világforradalom nevű akármire. Fáradt voltam, és azt gondoltam, hogy úgysem lesz világforradalom. De hívtak moderálni, meg aztán örültem, hogy valami történik a hamu alatt.

200 ember. Sokfélék. Körben álltunk, egyre nagyobb körben. Nehezen szólaltak meg. Sokan csak úgy állongtak ott, mint akik nem merik megmondani, hogy miért jöttek. De azért hamar kiderült, hogy mindenki ugyanazt érzi. Voltak akik beszéltek, és elég gyakran olyanokat mondtak, amire mindenki helyeselt.

Globális kezdeményezés az új palesztin államért

bil Azt érzem Csü, 2011-08-18 08:11
See video

Mindkét nép többsége azt akarja, hoyg jöjjön létre két külön állam azon a területen, amelyért ma folyik a harc. Az a harc, amit csak a szélsőségesek akarata tart mozgásban. Mindkét oldalon.

Ökopolitikai nyári egyetem Horányban

bil Azt érzem Sze, 2011-07-20 15:33
2011-08-10 12:31
2011-08-14 16:31

Idén is lesz, most már harmadszor. Az LMP-től nem távoli Ökopolitikai Műhely Alapítvány szervezi, szóval akit ez zavar, annak nem ajánlom, de mindenki másnak igen.

Magyar nyelvű videóriport a spanyol felkelésről

bil Azt érzem Hét, 2011-05-30 16:17

Úgy tűnik, kevesen tudnak róla, a média sem tárgyalja halálra azt, ami Spanyolországban zajlik. Legalábbis nem kap akkora teret a több városban zajló felkelés, mint mondjuk egy BL-döntő.

Ez itt egy rövid amatőr videó, egész jól megcsinálva.

Szexuális erőszak gyanújával őrizetbe vették az imf vezérét

bil Azt érzem Vas, 2011-05-15 12:27

Igen, ahogy címben van, pontosan, a Nemzetközi Valutaalap vezetője, bizonyos Dominique Strauss-Kahn, vagyis a világ egyik legbefolyásosabb embere a hatósági gyanú szerint pucéron ráugrott a szobalányra egy New York-i luxushotelben. Ahol egyébként napi 3000 dollárba kerül a hajlék.

A wikileaks az olajhiányról - végre, végre!

bil Azt érzem Sze, 2011-02-09 12:44

hadd ajánljam a figyelmetekbe ezt a kis hírt, ami pár éven belül mindnyájunk nagy és közös témája lehet. Arról ír a wikileaks, hogy amerikai diplomaták szerint kurvára fogy az olaj Szaúd-Arábiában.

A homeopátia és a gyógynövény alapú szerek elleni lobbi

bil Azt érzem Hét, 2011-02-07 15:25

Roppant érdekes: a múlt héten volt egy kis tüntetés Budapesten, és furcsa mód épp azt követelték, amit lobbimunkával rövidesen sikerülhet elérnie valakiknek brüsszelben: hogy ne legyen a homeopátia kínos versenytársa a nagy gyógyszercégeknek.

Itt a budapesti "tüntetés"-ről szóló indexes videó:

Már magyar felirattal is látható a wikileaks-film

bil Azt érzem Vas, 2011-01-02 22:02
See video

Mindenkinek ajánlom most már magyar felirattal is a wikileaksről készült egyórás, svéd dokfilmet. Ami nemcsak az alapítóról, Assange-ról szól, hanem a szervezetéről és a múltjáról is.

Assange felépített egy nemzetközi hálózatot, aztán belátta, hogy az általa megszerzett titkos dokumentumok feldolgozásához így sem lesz elég erőforrása, ezért úgy döntött, hogy a sajtó kapacitását fogja használni. Ezért állapodott meg három nagy szerkesztőséggel, hogy segítenek. Bölcs megoldás: megtalálta a módját annak, hoyg elegendő erőforrása legyen.

Strasbourg elmeszelte Magyarországot az otthonszülés akadályozása miatt

bil Azt érzem Ked, 2010-12-14 13:30

Jó látni, amikor a képmutató hazai hatósági gyakorlat egyszercsak beleütközik abba az apró körülménybe, hogy mostanában európai ország vagyunk. Hiába ismerik el elvileg Magyarországon az otthonszülés jogát, a valóságban ez tilos. És most egy ítélet is kimondja, hogy Magyarországon ez van.

Örömünkre szolgál, hogy hölgyeim és uraim

bil Azt érzem Szo, 2010-11-20 17:28
See video

Az elmúlt hetekben több városi televízióval megállapodtunk, hogy bemutatják a filmjeinket*. Azt hiszem, eladtuk a csodát kilóra. Természetesen ingyen**. Olyan ez, mint amikor az egyik zenész szomszédom elkezd zongorázni, és mi átmegyünk a másik szobába. Hogy jobban halljuk.

A Geréb-felszabadítási mozgalom első találkozója

bil Azt érzem Ked, 2010-11-09 14:01
See video

Olyannyira friss a mozgalom, hogy még a nevére sem emlékszem, és akit a vasárnapi gyűlésen megkérdeztem, ő sem tudta biztosan, pedig ő volt az egyik szervező. Alább egy videó az Első Szülői Értekezlet nevű gyűlésről, főként az ott elhangzott tájékoztatóról, ami arról szólt, hogy s mint áll a mozgalom, amely Geréb Ágnes kiszabadítását, és az otthonszülés legalizálását tűzte ki célul.

Ez az utcai zenész valamit jobban tud nálam

bil Azt érzem Hét, 2010-10-18 22:11
See video

A hétvégén rokonoknál jártunk, akik fával fűtenek, mert gázra nincs pénzük. Ez azt jelenti, hogy hetente több mázsa fát fel kell vágniuk baltával. (Vagy fejszével, nem tudom.) A házukon egy olyan devizahitel van, amiről nem tudni, hogy vissza tudják-e fizetni egyáltalán.

Petíció a szülészeti ellátórendszer reformjáért

bil Azt érzem Szo, 2010-10-09 21:03

Az alábbi petíció a mindenszülés.hu ról származik:

1. Tartsák tiszteletben a szülő nő emberi méltóságát, biztosítsák az önrendelkezéshez való jogát a szülés módjának és helyszínének megválasztásakor!

2. A magzat illetve az újszülött érdekeit az anya képviseli, nem pedig az egészségügyi ellátó személyzet.

Képek a Geréb Ágnes melletti szimpátiatüntetésről

bil Azt érzem Sze, 2010-10-06 20:09

Egyszer jártam Geréb előadásán. Azt éreztem, hogy halálosan komolyan gondolja, amit csinál, és az életét tette fel rá.

Roma gyerekek festményeinek keresnek kiállítóteret

bil Azt érzem Ked, 2010-09-28 18:30

Cigány meséket illusztráltak mélyszegénységben élő cigánygyerekek egy projektben, amit most a bedőlés veszélye fenyeget, mert nincs hol kiállítani a kész műveket. A szervezők kiállítóteret keresnek.

A tervezett kiállítás anyaga 30 db. keretezett festmény (akril, vászon, 50x50 cmestől 60x80-ig) és 8 db. fotókat tartalmazó tabló.

Magyaroszágon már meglincselték volna őket: Łódź Kaliska

bil Azt érzem Ked, 2010-09-14 18:10
See video

Lengyelorszában több évtizedes múltjuk van. Polgári életet élő, naponta dolgozni járó emberek, akiknek van egy művészcsoportjuk, amely nagyon komolyan bomlasztja az összes vaskalapos beidegződést. Csináltak már botrányt a lengyel címerből, építettek olyan kocsmát, ahol a galérián járkáló vendégeknek belátni a szoknyája alá az üvegfödémen át stb.

Tartalom átvétel