Hírolvasó

CrossOver on Chrome OS Beta

HUP - Vas, 2018-02-18 08:42
The CrossOver on Chrome OS Beta, which allows you to run Windows software on Intel-based Chromebooks is now available. Learn more at: https://t.co/nAt02f3VQ1 — CodeWeavers (@CodeWeavers) February 17, 2018 A CodeWeavers bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a CrossOver on Chrome OS termékének béta kiadása. A CrossOver on Chrome OS lehetővé teszi Windows programok futtatását az Intel-alapú Chromebook gépeken.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

[Frissítve] Indiai karaktertől összeomlanak a Messages és más alkalmazások iOS 11-en

HUP - Csü, 2018-02-15 16:03
Indian character bug crashes Macs & Watches as well as iPhones & iPads https://t.co/QfYq7QQ3aP pic.twitter.com/jN3qjTZofI — 9to5Mac  (@9to5mac) February 15, 2018 The character is in India's Telugu language, and if received through Messages will not only cause the iOS Springboard to crash but prevent Messages from opening again until another person sends a benign message, at which point it should be possible to delete the offending thread, The Verge noted. [...] Affected third-party apps include Gmail, Outlook, WhatsApp, and Facebook Messenger. It can potentially be harder to remove contaminated messaging threads, depending on the software. Frissítve: Állítólag iPhone, iPad, Mac és Watch is érintett. Latest #iOS11 bug crashes devices sent Indian-language character https://t.co/Fa8nEVPs4a pic.twitter.com/ZaavrlPQoW — AppleInsider (@appleinsider) February 15, 2018 Receiving an Indian character crashes Messages and other apps in iOS 11 https://t.co/xInt8f1xZJ pic.twitter.com/G2w8DXfDXS — 9to5Mac  (@9to5mac) February 15, 2018
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Random reboot problémák miatt ideiglenesen leállította a Samsung az Android Oreo terjesztését Galaxy S8-ra

HUP - Csü, 2018-02-15 14:58
Samsung says that Galaxy S8 Android Oreo rollout was halted due to random reboots https://t.co/uJSAN6j80K pic.twitter.com/xhZWZt5Lxn — 9to5Google (@9to5Google) February 15, 2018 Részletek itt.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

2 hét alatt majdnem egy millió példányban töltötték le a LibreOffice 6.0-t

HUP - Csü, 2018-02-15 14:04
LibreOffice 6.0 has almost 1 million downloads since its release two weeks ago! Check out some more stats here: https://t.co/2KjjSVQOHy pic.twitter.com/CBqjDjfa2Z— LibreOffice (@libreoffice) February 15, 2018
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Az Oracle a dtrace esetében dobta a CDDL-t és GPLv2-re váltott

HUP - Sze, 2018-02-14 21:26
Wielaard: dtrace for linux; Oracle does the right thing https://t.co/Lfpd9PJGQs — LWN.net (@lwnnet) February 14, 2018 Részletek itt.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Frissült a FreeBSD Code of Counduct dokumentuma

HUP - Sze, 2018-02-14 21:15
Today, #FreeBSD makes public our work to update the Code of Conduct for the FreeBSD community https://t.co/wNF64li9lc -- I am proud to have been part of the CoC redrafting committee that made this possible — Devin Teske (@freebsdfrau) February 13, 2018 Elolvasható itt. I was also on the committee which wrote the FreeBSD Code of Conduct. I disagreed with @freebsdfrau about a lot of things and we had many lengthy arguments about politics and the meanings of words.Like Devin, I'm proud of the document we ended up with. https://t.co/IgNdcQ4zAT — Colin Percival (@cperciva) February 14, 2018
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Az Apple megerősítette, hogy foltot hagy bizonyos bútorokon a HomePod

HUP - Sze, 2018-02-14 20:48
Apple Confirms HomePod Can Leave White Rings on Wood Surfaces With Oil or Wax Finishes https://t.co/8J9ea1IrAJ by @rsgnl pic.twitter.com/DDQSP74U4L — MacRumors.com (@MacRumors) February 14, 2018 Az Apple legújabb terméke, a HomePod bizonyos felületű bútorokra helyezve, azokon foltot hagy. Apple admits HomePod may leave white ring on wood surfaces, recommends using elsewhere https://t.co/5XnZUQQLIN by @iPeterCao pic.twitter.com/eiLeoSpkMU — 9to5Mac  (@9to5mac) February 14, 2018 A cég azt javasolja, hogy az érintettek használják az eszközt máshol.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Érkezik Linuxra és macOS-re a Rise of the Tomb Raider

HUP - Sze, 2018-02-14 13:29
Részletek a Feral Interactive bejelentésében.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Itt a Purism ötödik Librem 5 helyzetjelentése

HUP - Sze, 2018-02-14 10:46
Read our latest Librem 5 Phone Progress Report here.https://t.co/v2uyY801vN — Purism (@Puri_sm) February 14, 2018 Elolvasható itt.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

"Így változtat a szoftverfejlesztésen az Apple"

HUP - Sze, 2018-02-14 10:19
"Gurman írása szerint Craig Federighi, illetve az általa vezetett, az operációs rendszert is fejlesztő csapat az iOS 11 fiaskója után belátta, hogy korábbi gyakorlatuk már nem tartható. [...] A probléma alapja, hogy az Apple-ön mostanra túlnőtt az iOS korábban lefektetett ütemterve. A vállalat iPhone kínálata sosem volt még ennyire széles, az iPhone SE mellett két iPhone 6s, két 7, két 8, illetve egy iPhone X támogatását kell megoldani, miközben az iOS 11-nek még három korábbi készüléket (iPhone 5s, 6 és 6 Plus) is ki kell szolgálnia. [...] Gurman némaságba burkolózó forrása szerint az Apple az elmúlt nagyjából egy-két évben szembesült vele, hogy már képtelen tartani a saját maga által lefektetett ütemtervet, a betervezett funkciók vagy csúsznak, vagy rosszabb esetben hibásan kerülnek a nagyközönség elé. A Bloomberg cikke szerint ezért Craig Federighiék januárban egy új fejlesztési módszertan alapjait fektették le. [...] A két szoftveres ökoszisztéma közötti eltérést remekül mutatják a számok. Jelen állás szerint az iOS-t futtató aktív eszközök több, mint 90 százalékán az operációs rendszer legutóbbi két főverziója, tehát az iOS 10 és 11 valamelyik kiadása fut, miközben Android esetében az arány csupán 30 százalékos. A két szoftver között egy alapvető különbség, hogy a Google sosem volt nagyon szigorú az új Android kiadását illetően, ha szükség volt, néhány hetes vagy akár hónapos csúszást is megengedett magának a vállalat minőségbiztosítási célokra. Az Apple erőltetett menetének is köszönhető az iOS 11 kiadásából kerekedett panaszáradat, amely lassulások mellett leginkább lefagyásokról, illetve más, a termékek rendeltetésszerű használatát megkeserítő problémákról szólnak." A teljes cikk itt olvasható.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Valentin-nap

HUP - Sze, 2018-02-14 08:48
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Mióta foglalkozol programozással?

HUP - Sze, 2018-02-14 08:28
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Íme a legsugárzóbb mobiltelefonok toplistája

HUP - Sze, 2018-02-14 07:51
A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal (Bundesamt für Strahlenschutz) elkészítette a legerősebben sugárzó mobiltelefonok listáját. A legnagyobb sugárzást a kínai OnePlus 5T mobilkészülék generálja, de a listát egy Nokia kivételével, a kínai Huawei készülékei uralják. Az iPhone7 10. a listán, ugyanakkor az első 15. helyen nem található egy Samsung készülék sem. Részletek itt.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Támogasd adód 1 százalékával az FSF.hu Alapítványt

HUP - Sze, 2018-02-14 07:38
Az FSF.hu Alapítvány 2006-tól kezdve tudja fogadni az 1%-ot. Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Kérjük, adóbevallásodkor gondolj ránk, add adód 1%-át az FSF.hu Alapítványnak. Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a LibreOffice, a GNOME asztali környezet magyar verzióját, a Hunspell helyesírás-ellenőrző fejlesztését és a szabad szoftvereket megismertető konferenciáinkat támogatod. Ez a legfőbb bevételi forrásunk. Ha elégedett vagy a munkánkkal, és egyetértesz céljainkkal, kérjük, ajánld fel nekünk az adód 1%-át. A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni. Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánod adni adód 1%-át: A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-43 FONTOS! A rendelkezésed csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig a NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓD JELÉT pontosan tünteted fel. További támogatási lehetőség Legfontosabb bevételi forrásunk az SZJA 1%, de az alapítvány fogad adományokat is. Ha teheted, kérjük, segíts. Alapítványunk közhasznú szervezet, ezért az Alapítványnak nyújtott támogatás után adókedvezmény vehető igénybe. A támogatási adatlap letöltéséhez látogass el weboldalunkra, vagy lépj velünk kapcsolatba. Egyéb támogatás Nagy örömmel fogadjuk fordítók, programfejlesztők segítségét, de szívesen veszünk minden támogatást, amely közelebb visz az alapítványi cél eléréséhez. A támogatások felhasználása A kuratórium a munkák fontossági sorrendjének meghatározása során figyelembe veszi a támogatók véleményét. Ha a támogató elégedett az alapítvány munkájával, természetesen a kuratóriumra bízhatja a támogatás helyes felhasználásának megtalálását. Amennyiben beleegyezel, a neved is feltüntetjük az alapítvány támogatói oldalán. A támogatók év végén tájékoztatást kapnak az alapítvány éves munkájáról. Az értékelő levélben küldjük el a támogatást igazoló papírokat is. Kuratórium és aktivisták FSF.hu Alapítvány Élj szabadon, használj szabad szoftvert!
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Támogasd adód 1 százalékával az FSF.hu Alapítványt

Ubuntu hírek - Ked, 2018-02-13 14:16
Közeleg az adóbevallások beadásának határideje. A Magyar Ubuntu Közösség nem rendelkezik hivatalos formával, így az 1%-os felajánlásokat sem tudja fogadni. Létezik azonban egy olyan közhasznú civil szervezet, amely az elmúlt években folyamatosan segítette a munkánkat: ez az FSF.hu Alapítvány. Az FSF.hu Alapítvány által üzemeltetett, Barack nevű szerver biztosítja a helyet az ubuntu.hu oldal, a magyar Ubuntu wiki és az Ubuntu súgó számára. Az FSF.hu Alapítvány aktivistái több ismert szabad szoftveres projekt honosítását is végzik, így például a LibreOffice irodai programcsomag, a Firefox böngésző és a GNOME asztali környezet. Az FSF.hu Alapítvány a fentieken túl konferenciákat szervez és számos más szabad szoftveres projektet támogat. SZJA 1%-ának felajánlásához a kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni. Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha az FSF.hu Alapítványnak kívánod adni adód 1%-át: A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-43 FONTOS! A rendelkezésed csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig a NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓD JELÉT pontosan tünteted fel. További támogatási lehetőség Az FSF.hu Alapítvány legfontosabb bevételi forrása az SZJA 1%, de az alapítvány fogad adományokat is. Ha teheted, kérjük, segíts. Az FSF.hu Alapítvány közhasznú szervezet, ezért az Alapítványnak nyújtott támogatás után adókedvezmény vehető igénybe. A támogatási adatlap letöltéséhez látogass el weboldalukra, vagy lépj velük kapcsolatba. Egyéb támogatás Nagy örömmel fogadják fordítók, programfejlesztők segítségét, de szívesen vesznek minden támogatást, amely közelebb visz az alapítványi cél eléréséhez. A támogatások felhasználása A kuratórium a munkák fontossági sorrendjének meghatározása során figyelembe veszi a támogatók véleményét. Ha a támogató elégedett az alapítvány munkájával, természetesen a kuratóriumra bízhatja a támogatás helyes felhasználásának megtalálását. Amennyiben beleegyezel, a neved is feltüntetik az alapítvány támogatói oldalán. A támogatók év végén tájékoztatást kapnak az alapítvány éves munkájáról. Az értékelő levélben küldik el a támogatást igazoló papírokat is. Kuratórium és aktivisták FSF.hu Alapítvány Élj szabadon, használj szabad szoftvert!
Kategóriák: Szabad szoftveres hírek

Windows Defender ATP támogatást jelentett be a Microsoft a Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekhez

HUP - Ked, 2018-02-13 09:44
Announcing: Windows Defender ATP support for Windows 7 and Windows 8.1 https://t.co/iyxmy9pLal pic.twitter.com/bX65ssdNlG — Windows Blogs (@windowsblog) February 12, 2018 #onhup Meanwhile, we know that while in their transition, some may have a mix of Windows 10 and Windows 7 devices in their environments. We want to help our customers achieve the best security possible on their way to Windows 10 ahead of the end of support for Windows 7 in January 2020. That’s why today, we are pleased to announce that we are adding Windows Defender ATP down-level support for Windows 7 SP1 and Windows 8.1. Starting this summer, customers moving to Windows 10 can add Windows Defender ATP Endpoint Detection & Response (EDR) functionality to their Windows 7, and Windows 8.1 devices, and get a holistic view across their endpoints. A bejelentés itt olvasható.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek

Elérhető a FreeBSD 11.2 roadmap-je

HUP - Ked, 2018-02-13 09:35
Elérhető a #FreeBSD 11.2 kiadási ütemterve - https://t.co/ylmQF5V7Bp | https://t.co/XFAoyphI3E #release #roadmap #headsup pic.twitter.com/NJwH8mkSJ6 — HUP (@huphu) February 13, 2018 #onhup Megtalálható itt.
Kategóriák: , Szabad szoftveres hírek
Tartalom átvétel