Mondjunk nemet az ACTA-ra! - Tüntetés az internet szabadságáért

fidusz Zöld Pók Ked, 2012-02-07 13:10
2012-02-11 16:00
2012-02-11 23:00

Február 11. szombat, 16 órától Budapest, 18 órától Pécs, Szeged - a nemzetközi akciónap keretében tüntetések az internet szabadságát korlátozó ACTA egyezmény ellen. Gyere Te is!
Frissítés: a Budapesti helyszínen (Jászai Mari tér, a Fehér Ház előtt) 16 órától lesz a gyülekezés, 16.30-tól indulás a Garibaldi utcába

Alig két hete írtunk arról, hogy az internet szabadságát korlátozó amerikai törvénytervezetek, a SOPA és a PIPA elleni tiltakozásul elsötétült a Wikipédia és számos nemzetközi honlap. Azóta kiderült, hogy időközben Japánban 22 ország, köztük Magyarország is aláírt egy a SOPA-nál is durvább nemzetközi egyezményt, az ACTA-t. "Sokak szerint ha a SOPA és a PIPA rossz hatással lett volna az internetre, míg az ACTA egyenesen egy rémálom" - írta pár napja az Index.hu Nem véletlen, hogy az egyezmény aláírását követően széleskörű tiltakozás indult meg Európa szerte. Az elmúlt napokban hatalmas tüntetések voltak Lengyelországban is, amelynek hatására Donald Tusk miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy felfügeszti az egyezmény ratifikálásának folyamatát.

Ideje követnünk a lengyelek példáját! Követeljük, hogy Magyarország ill. az Európai Parlament ne hagyja jóvá a kormányok által titokban, a nyilvánosság kizárásával kidolgozott és aláírt egyezményt!

Az ACTA-ellenes nemzetközi akciónaphoz csatlakozva az Occupy Budapest tüntetést szervez február 11-én, szombaton 16 órától Budapesten. Tudomásunk szerint a megmozdulást támogatja az Anonymous magyarországi csoportja, a Zöld Pók Alapítvány, a VilágForradalom a Valódi Demokráciáért Most közösség, a "Lengyel, magyar - két jó barát!" közösség, az Occupy Szeged, az Occupy Pécs és az Occupy Székesfehérvár is. A hírek szerint Szegeden és Pécsett is lesz tüntetés az ACTA ellen.

Budapesten 16 órától lesz a gyülekezés a Jászai Mari téren, a Képviselői irodaház előtt (Margit híd, Pesti hídfő). A Rythms of Resistance Budapest dobosainak felvezetésével innen 16.30-kor vonulás a pesti rakparton, majd a Parlament előtt, egészen a Garibaldi utcáig. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület épülete (Garibaldi u. 2.) elött beszédek és koncertek lesznek. A "City Rebel az A.C.T.A ellen!" keretében zenélni fog a No more gravity, a Bull Ball és a Down Rodeo Band. A szombati megmozdulásokra való felkészülés jegyében csütörtökön és pénteken 16 órától éjfélig transzparens és Guy Fawkes maszk készítő műhely a Sirály presszóban (1061 Bp, Király u. 50.).

Csatlakozz Te is a NEM az ACTA-ra Magyarországon facebook közösséghet, terjeszd a tiltakozást hírét honlapodon, csiripeden, ismerőseid között!

Az AVAAZ.org támogatásával elindult egy nemzetközi petíció is az internet szabadságát veszélyeztető legújabb fenyegetés, az ACTA ellen. A cél: elérni a 2 millió alárást, s így gyakorolni nyomást az Európai Parlamentre, hogy ne ratifikálják az ACTA-t. Már nem sok hiányzik a 2 millióhoz - most Te jössz!

Kapcsolódó hírek: NEM az ACTA-ra Szegeden - tüntetés az internet szabadságáért

A képek forrása: http://www.facebook.com/ACTA.NEM