Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:f97cfb0ff2671bbe0027be8d44e0b4d0'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/Kishantosrol_csata_utan', '', '54.198.126.110', 1534462784) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:3981:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Rövid helyzetjelentés és értékelés Kishantosról, az NFA \\"kivégzőosztagának\\" november 4-i látogatása után. Hétfőn győztünk, de hosszú háború kezdődik. Kishantos maradt birtokon belül, jogosan védhetjük területeit, az új bérlők lesznek a törvénysértők, ha bármit tesznek a földeken.</p>\\n<p><iframe title=\\"indavideo video player\\" scrolling=\\"no\\& in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
Kishantosról - csata után | lmv

Kishantosról - csata után

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-11-06 07:10

Rövid helyzetjelentés és értékelés Kishantosról, az NFA "kivégzőosztagának" november 4-i látogatása után. Hétfőn győztünk, de hosszú háború kezdődik. Kishantos maradt birtokon belül, jogosan védhetjük területeit, az új bérlők lesznek a törvénysértők, ha bármit tesznek a földeken.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a hétfőn úgy adta át a területeket az új bérlőknek, hogy a hivatalos átadás-átvétel a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtal nem történt meg. A hivatal képviselői a mező szélén állva, sietve írták alá az új bérlőkkel a papírokat. Követeljük az érvénytelen pályázatok és az esetleges új szerződések azonnali megsemmisítését.


Miközben az NFA "kivégzőosztaga" Kishantoson járt, székesfehérvári polgármesteri hivatal előtt demonstrált egy aktivista, aki a bekötött szemmel Kishantos halálos ítéletét szimbolizálta.Kishantos hétfőn délután birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a hantosi jegyzőnél, hogy jogi úton is megakadályozza azt, hogy a 'nyertesek' betegyék a lábukat a kishantosi földekre.

Ma 50 dán vendég jött kishantosra a vestjyllandi népfőiskola szervezésében. Ők is támogatnak minket a kishantosi földek mégvéséért vívott küzdelmünkben, és teljesen döbbenten hallgatták az elmúlt napok történéseit.


Rodics Katalin (Greenpeace) értékelése a november 4-én történtekről (részlet):

Hétfőn úgy tudtuk "nem átadni" Kishantost az NFA-nak, hogy az egész mozgalmat a föld védelmét, az illegalitásból a legalitásba fordítottuk át.
Vagyis nem kell börönbe menni most senkinek, aki Kishantostól távol akarja tartani az új bérlők traktorait. Kishantos maradt birtokon belül, jogosan védhetjük területeit, az új bérlők lesznek a törvénysértők, ha bármit tesznek a földeken. Ez szerintem óriási eredmény.
És ezeket a jogi lehetőségekekt kiaknázni szeretnénk megnyerni az ügyet, nem csak Kishantos, hanem az egész ország javára.

Csatlakozz a riadólánchoz!

[Később további hírekkel bővítjük ezt a blogbejegyzést.]