Életem árán is meg kell védenem Kishantost - a VÉSZ elnökének levele Orbán Viktorhoz

fidusz Mentsük meg Kishantost! Sze, 2013-10-23 07:12

(részlet Éliás Ádámnak, a VÉSZ elnöként Orbán Viktorhoz címzett nyílt leveléből)

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Kedves Viktor!

(...)

"[A]z, ami Kishantoson és Kishantossal történik, minden képzeletet felülhaladóan vérlázító. Időben szólok: tömegeket késztet majd harcos cselekvésre.

Kishantos népe 21 éven át dolgozott, hogy a mezőgazdaság ipari inputok nélküli, életképes technológiáit kutassa és alkalmazza. Ezekben, sőt ezek oktatásában is európai hírű eredményeket értek el. Mindezt azért tették – nemzetközi együttműködés keretében -, hogy ne következzen be éhínség, amelyet szakemberek, a föld termőerejének várható összeomlása miatt, 2-3 évtizeden belülre tesznek, amennyiben megmarad az Anyaföldet kizsigerelő technológiák uralma.

Kishantos földjének elrablóit viszont csak a profitmaximalizálás érdekli, ezért indítottak háborút Kishantos megszerzéséért.

Tudom, hogy megérted: szakrális tett, hogy Kishantos megalázott népe bevetette elrabolt földjét.

Minisztered szégyenletesen hazudozik ebben az ügyben. Nagy baj, ha a „törvényesség” a gaztettek álcázására szolgálhat.

Mi lesz ebből Viktor? 2002? Remélem érzed: az aggodalom beszél belőlem.

Minden elismerést megérdemeltek, hogy több területen is jó fordulatot hoztatok az ország életében. Most mindez kockára kerülhet?

Követeljük: Kishantos zavartalanul folytathassa az Élet érdekében végzett munkáját!

Tömegek fognak szembeszállni a rablókkal. Ezer rendőr sem teheti biztonságossá és véglegessé a pusztítást. Életem árán is meg kell védenem Kishantost, és ebben nem leszek egyedül."

(A teljes levél itt olvasható.)