Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:f256f9c3cad331261d9b7f58fdc019d6'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/Kishantos_2013_nov_elo', '', '54.198.77.35', 1532249972) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:6467:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Ha hagyjuk, hogy egyetlen tollvonással „törvényesnek” látszó keretek közt eltöröljenek egy ilyen – a közösségért dolgozó – központot, akkor bármi megtörténhet bárkivel Magyarországon… Gyere el Kishantosra 2013. november 4-én, hétfőn 8.30-ra! Kishantos Minenhol. Élő közvetítés a Kishantossal kapcsolatos történésekről a twitteren (és amíg van rá lehetőségünk, az LMV-n is).</p>\\n<p>Október 31 in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
Kishantos, élő közvetítés | lmv

Kishantos, élő közvetítés

fidusz Mentsük meg Kishantost! Vas, 2013-11-03 05:44

Ha hagyjuk, hogy egyetlen tollvonással „törvényesnek” látszó keretek közt eltöröljenek egy ilyen – a közösségért dolgozó – központot, akkor bármi megtörténhet bárkivel Magyarországon… Gyere el Kishantosra 2013. november 4-én, hétfőn 8.30-ra! Kishantos Minenhol. Élő közvetítés a Kishantossal kapcsolatos történésekről a twitteren (és amíg van rá lehetőségünk, az LMV-n is).

Október 31-én lejárt a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ földjeinek bérleti szerződése. Az NFA döntésének következtében novembertől elveszíthetik a 21 éve ökológia gazdálkodással művelt, humuszban gazdag földjeiket. Ezért péntekről a Szövetség Kishantosért és a Fenntarthatóságért akcivistái őrzik Kishantost.

Beszámoló az első napról az MTVSZ-blogon:

Mindenszentek Kishantoson

Mindenszentek éjszakáján Fénysorompó védi Kishantost. Harmatcseppek a két hete elvetett, már szépen kelő kishantosi búzán. Gyere hétfőn Kishantosra, tapasztald meg ezt a csodát, segíts megmenteni Kishantost!

(...)

Csütörtök este néhány, az ügyet támogató aktivistával közösen lejöttünk Kishantosra, hogy abban az esetben, ha a 'rablók' úgy döntenének, hogy a Mindenszentek hétvégéjét megszentségtelenítve betennék a lábukat a Kishantosra, akkor megvédjük tőlük a földeket.

Éjfél előtt felkerekedtünk, körbejártuk a területet, és néhány stratégiai fontosságú területen mécseseket helyeztünk az út közepére, hogy mindenszentek éjszakáján fénysorompó állja az útját a nemkívánatos látogatóknak.

Mindszentek éjszakáján "Fénysorompó" őrzi Kishantost

November 4-én - ezen a gyászos emlékű napon -, (...) 9-re jönnek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) emberei, hogy átvegyék a kishantosi földeket. Nem fogjuk őket ölbe tett kézzel várni.

Most segíthetsz Kishantosnak! Gyere el Kishantosra 2013. november 4-én, hétfőn 8.30-ra!

Kishantos Mindenhol!

"Azokat, akik nem tudnak hétfőn, november 4-én [Kishantosra jönni], hívjuk ide csatlakozni és egyéni, kiscsoportos demonstrációkat, villámcsődületeket vagy bármit szervezni ott ahol éppen tudnak egyidőben a kishantosi eseménnyel!"

"Költözz" Kishantosra!

"Aki fizikailag nem tud itt lenni velünk Kishantoson, de úgy érzi, hogy lélekben mellettünk áll, azt arra kérem, hogy állítsa át Facebookon a jelenlegi lakhelyét Kishantosra. Ez egy kicsi szimbolikus gesztus, de nekünk nagyon jó érzés, ha látjuk, hogy mennyien állnak mellettünk ezeken a kemény napokon."

VAN3 Kishantosért

Vasárnap délután fél 6-tól, a Budapesten, a Deák téren a VAN3 keretében: Mentsük meg Kishantost! demonstráció (előtte du. 4-től Mentsük meg Verespatakot!). Sztárvendégünk Mangel Koppány, aki csütörtökön a belvárosi "Csak a testemen keresztül!" meztelen akciójával felhívta szinte az egész ország figyelmét Kishantosra.

Hozzatok magatokkal mécsest, hogy a Deák téren is legyen egy "fénysorompó", akárcsak Kishantoson! Jelszó: "El a kezekkel Kishantostól!"

Kishantos riadólánc - csatlakozz Te is!

Ha jönnének a 'rakblók', Te is segíthetsz megvédeni Kishantos földjét, ha csatlakozol a riadólánchoz.

#savekishantos: Élő közvetítés a twitteren:

Novembertől élő közvetítésben számolunk be a Kishantossal kapcsolatos történtekről a twitteren:
- @savekishantos: a Szövetség Kishantosért és a Fenntarthatóságért csiripje
- #savekishantos címke (hash-tag)