Új tudatosság hajnalán..

Névtelen Ked, 2012-12-11 21:28

Itt és most mindannyian létezünk, vagyunk ezen az élettől duzzadó csodálatos anya-bolygón.
Mindannyian együtt navigálunk a Föld nevű hajón az Univerzum rejtelmes óceánján.
Sorsunk közös. Otthonunk közös.
Az evolúció éppen most zajlik. Nemcsak részesei vagyunk, hanem mi vagyunk maga az Evolúció. Az értelem, az egyetlen Élet megtestesüléseként gondolatainkkal, tetteinkkel alakítjuk környezetünket és ez által a világot.Mindannyian a képességek és tudás olyan egyedi kombinációjával bírunk, amellyel kreatívan alkotva egyedi ajándékokkal gazdagíthatjuk önmagunkat és a világot. Ez végtelen szabadság és felelősség is.
Együtt pokollá tehetjük közös otthonunkat vagy az elveszettnek hitt Édenkertet virágoztathatjuk fel Földünkön.

Ezen felismerésekből született ez a blog.

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

A világ legszegényebb államelnökének megrázó gondolatai..

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Ked, 2013-02-26 15:52

A világ legszegényebb államelnöke egy farmon lakik, egy lelakott házban, zöldségek és virágok termesztésével biztosítja a betevő falatot. A nemes egyszerűséggel önmagát Pepének nevező Uruguay-i elnök a 2012-es riói fenntarthatósági csúcskonferencián őszinte, mély emberi szavaival keltett megdöbbenést a nyakkendős, bürokrata elit körében, ilyeneket mondva:

"..Nem azért jöttünk erre a bolygóra, hogy egyszerűen csak fejlődjünk, tekinteten kívül hagyva mindent. Azért jöttünk erre a bolygóra, hogy boldogok legyünk. Mert az élet rövid, és egy pillanat alatt véget ér. Egyetlen anyagi holmi sem olyan értékes, mint az élet. Ez mindennél fontosabb[..] De az élet úgy csúszik ki az ujjaink közül, hogy dolgozunk, folyton csak dolgozunk azért, hogy még többet fogyaszthassunk, és a fogyasztói társadalom a motor [..]

A rendes ember mítosza, avagy Ego kontra öko..

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Sze, 2013-02-20 18:55

A rendes kert mítosza, avagy hogyan taroljuk sivataggá a Földet

A rendes ember hitelt vesz fel és vásárol egy kertes házat, mert szereti a természetet. Ha egyenletlen a talaj, akkor buldózerrel kiegyenesíti, gondosan kikapálja a pitypangot, százszorszépet és más hasonló haszontalan gyomnövényt és pázsitot telepít. S ha már ilyen szép munkát fektetett bele, akkor locsolórendszert vásárol, hadd zöldüljön a pázsit; fűkaszát, hogy 5 cm-nél nagyobbra ne nőhessen az a fránya fű (locsolunk, hogy nőjön az a fű; kaszálunk, hogy ne nőjön - hm..érdekes). Máris megvan az ok, hogy újabb kölcsönöket vehessen föl: a fűkaszába benzin kell és damil, a locsolásra használt vezetékes ivóvíz egyre drágább, tehát egyre több pénz és munka kell, hogy ezt az álomkertet fenntarthassa.

Toward an Eco-Integral Society

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Csü, 2013-01-17 11:15

We live(d) in a strange century: two world wars, fascism, communism, liberal capitalism .. ideologies, ideas, for which we should seize a sword, to fight, in order to enter the kingdom of heaven dreamed by ideologists. The road is paved with pointless sufferings and millions of corpses. It is estimated that approx. 170 million people died in ideological struggles..

Irány: a zöld-integrál társadalom..

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Sze, 2013-01-16 04:46

Fura egy évszázadban éltünk: világháborúk, kommunizmus, fasizmus, szabadpiaci kapitalizmus .. mind egy-egy ideológia, eszme, amelyért kardot kellett ragadni, hogy a megálmodott mennyek országába juthassunk és az utat értelmetlen szenvedések, hullák milliói kövezték ki. Becslések szerint kb. 170 millió ember életébe került az ideológiák harca.

Most megint recsegnek-ropognak kultúránk tartópillérei. Válságok végeláthatatlan sora emlékeztet arra, hogy jelenlegi világnézetünk és életmódunk fenntarthatatlan. Két Föld-bolygó lenne szükséges, hogy a mai életszínvonalon eltartsa a 7 milliárdos - és egyre csak növekedő lélekszámú - emberiséget (miközben Kína, India, a BRIC országok irdatlan iramban hajszolják azt a "jólétet", amelyben nyugatibb, első világbéli embertársaik élnek); életterükből kiszorított fajok pusztulnak ki; vészesen csökken a termőtalaj, amelyen élelmiszereink teremnek meg; ivóvizeink elmérgeződnek, ihatatlanná válnak - az ökoszisztémák visszavonhatatlanul károsodnak, életfeltételeink kíméletlenül pusztulnak, a klímaváltozás pedig szélsőséges mintáival aggasztó jövő képét vetíti elénk. Csak néhány olyan trendet említek itt, amelyek komoly globális kihívást jelentenek az emberiség számára. A nyugati kultúra kiégett, a depressziósok, letargikusok, öngyilkosok száma nő - nem csoda, hogy a 2012-es világvége várás hihetetlen tömegeket bilincselt le: egyre kevesebben vannak, akik ilyen világban kívánnak élni.. Mindazonáltal a felszínen, a média által felhangosítva csak a gazdasági-pénzügyi válság csinnadrattája üvölt s nyomja el az ennél fontosabb trendek halkabb üzenetét.

A globális "Mi"

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Sze, 2012-12-12 12:45

A világvége-várás mára tömeges méreteket öltött. S talán mindennek oka is van: többségünknek elege van ebből az embertelenné vált, személytelen, kiüresedett, elidegenedett, pusztító civilizációs kultúrából, amelyet létrehoztunk magunknak és magunk körül.

Világ. Vége?

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Ked, 2012-12-11 21:34

2012.december közepe. Néhány nap van a híres-hírhedt „világvége-dátumig”.

Hogy vége lesz-e a világunknak e jeles 2012.december 21-es napon?
Észrevehetjük: máris vége van. A világunknak, civilizációnknak – abban a formában, ahogy mi ismertük - vége van. S ezen nem segíthet új, lakható bolygó keresése, fedezet nélküli irdatlan mennyiségű pénz nyomtatása, GDP, GNP s bármilyen más élettelen „mutatókkal” való vagdalkozás és trükközés.. semmilyen elvtelen, a halott múltat (business as usual) feltámasztandó meddő kísérlet nem segít.

Reggeli kávé, kábult sürgés-forgás-rohanás, stresszes, őrült iramú robot többnyire rutinos és lélekölő munkák végzésére, hazugságok özöne magunknak és embertársainknak, mindez azért, hogy hihetetlen energiapocsékolással a korlátolt, véges erőforrásokból betervezett elavultságú kütyüket gyártsunk, amelyek fél év alatt szemétdombok hegyein mérgezik világunkat, miközben szorgos-dolgos életünk sivárrá, kiégetté válik.. dolgozz, fogyassz, dolgozz, fogyassz! – egyre többet és egyre gyorsabban.. étel-adalékokkal, szintetikus mérgekkel, E-betűkkel dúsított gyorskaják özöne, buta TV-showkba való belekábulás, majd rémálmokkal tűzdelt kiégett éjszakák.. Egy végtelennek tűnő mókuskerék, miközben észrevehetetlenül száguldunk az elmúlás felé, ahol már nem marad más utánunk, mint egy rideg kő. Az életünk csupán egy kötőjel, a születési és elhalálozási dátumunk között…

Tartalom átvétel