Energiafüggők - pályázat: írj Te is forgatókönyvet!

kisfoka KMZK Sze, 2014-01-29 02:19

Tudj meg többet az energiafüggőségről és légy az alkotótársuk! Az írói szék még üres - Írj Te forgatókönyvet, mutasd meg, hogyan vinnéd filmre a gondolataidat, és nyerd meg a százezres honoráriumok egyikét!

Az élet egyre több területén, növekvő mértékben csatlakozunk az ellátó rendszerekhez, technológiákhoz. Emiatt kiszolgáltatottságunk és függőségünk észrevétlenül, de rohamosan növekszik.

Forgatókönyvírói pályázatunkon a legfrissebb elmék is megmutathatják, hogyan fejeznék ki gondolataikat egy rohamosan erősödő civilizációs kockázattal - az energiafüggőséggel - kapcsolatban.

Mindegy, hogy van már tapasztalatod a tollforgatásban, vagy épp most tennél szert erre. Ha elég frappánsan fogod meg a témát és a szakmai zsűri úgy dönt, hogy az irományodat érdemes - és meg is lehet - valósítani, akkor pár hónapon belül egy valódi rövidfilm stáblistáján találhatod magadat.

Lejjebb három témát találsz - megmérettetheted magad csak abban, amelyik a legközelebb áll hozzád, vagy akár mindegyikben. A zsűri mindegyik kategóriában egy-egy nyertest hirdet, akinek a műve alapján rövidfilmet készítünk.

A nyertesek fejenként 120-120 000 Ft értékű vásárlási utalványt is kapnak honoráriumként.

A három oktatófilm tematikája a következő:

1. Az energiafüggőség bemutatása: az energiaszolgáltatásnak óriási jelentősége van életünkben, ha megszűnne az energiaszolgáltatás, aligha tudnánk működtetni világunkat.

2. Egy lehetséges környezetpolitikai eszköz bemutatása: egy alacsonyabb erőforrás felhasználást elősegítő környezetpolitikai szabályozó rendszer alapjai, logikája, a rendszer közérthető bemutatása.

3. Gyakorlati tanácsok: a fenntarthatóság felé mutató életmód ismérvei, hogyan rendezhetjük be életünket úgy, hogy minél kevésbé függjünk a nagy ellátórendszerektől, miközben talán emberibb életet is élünk. Javaslatok az átlagember számára.

A pályázatra 2014. február 28-ig várjuk a jelentkezésedet - ez alatt a pályaművek a Facebookon is megjelennek, ahol közönségszavazást hirdetünk. A közönségszavazáson legtöbb pontot kapott mű 50 000 Ft-nyi különdíjban részesül, illetve az összes szavazó között is minden nap 1-1 ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Válassz témát és várjuk a pályamunkádat!

Bővebben: www.energiafuggok.hu