Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:98a0aa45c301ca452476f181e7beec75'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/COP15_civilek_kizarva', '', '54.162.224.176', 1529321967) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:4877:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Ma nem engedtek be Föld Barátai, az Avaaz és a Via Campesina szervezetek képviselőit a koppenhágai ENSZ klímatárgyalásoknak helyet adó Bella Centerbe. Távol akarják tartani a kritikus hangokat? Követeld Te is, hogy bejuthassanak a zöld szervezetek a klímacsúcsra!</p>\\n<p>Ma délelőtt kaptunk egy levelet Alexától (ő az MTVSZ-t képviseli a koppenhágai klímacsúcson), hogy nem engedték be a Föld Barátai (Friends o in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
Kizárva a Bella Centerből - a civilek nemkivánatosak? | lmv

Kizárva a Bella Centerből - a civilek nemkivánatosak?

fidusz Koppenhágába megyünk Sze, 2009-12-16 23:08

Ma nem engedtek be Föld Barátai, az Avaaz és a Via Campesina szervezetek képviselőit a koppenhágai ENSZ klímatárgyalásoknak helyet adó Bella Centerbe. Távol akarják tartani a kritikus hangokat? Követeld Te is, hogy bejuthassanak a zöld szervezetek a klímacsúcsra!

Ma délelőtt kaptunk egy levelet Alexától (ő az MTVSZ-t képviseli a koppenhágai klímacsúcson), hogy nem engedték be a Föld Barátai (Friends of the Earth), az Avaaz, valamint az Via Campesina civil szervezetek képviselőit a koppenhágai ENSZ klímatárgyalásoknak helyet adó Bella Centerbe:

Nem tudjuk, miért, mindenkinek van beléptetője, és nem volt semmi atrocitás eddig. Fel vagyunk háborodva; hamarosan megtudjuk, mi is a helyzet. - írta Alexa, aki a Föld Barátai hazai tagszervezetét, a Magyar Természetvédők Szövetségét képviseli Koppenhágában.

Később, a klima.blog.hu oldalon közzétett blogbejegyzésében már kicsit készletesebben is ismertette az akkori helyzetet:

számos (...) szervezet érvényes beléptetőjét törölték, biztonsági okokra hivatkozva. Így több mint 100 civil delegáltat, akik Japántól Nigériáig, az USA-tól Dél-Afrikáig emberek millióinak érdekeit képviselték szakmai szinten eddig a két hét alatt, most egyszerûen kirúgtak a Klímacsúcsról. Yvo de Boer (Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének főtitkára) kijött a bejáratnál ülő Föld Barátai delegáltakhoz, de nyilatkozatában nem árulta el a valódi okot. Az nem igaz ugyanis, hogy a civileknek adott kvóta elfogyása miatt nem jutunk be, azaz hogy túlléptük a FoE-nak jutó kvótát, hiszen NEM jutottak be FoE-sok. Reggel 8 óra óta várunk a bejáratnál, és nem értjük. Semmilyen illegális tevékenységben vagy tüntetésen nem vettünk részt, nem szolgáltattunk okot a kizárásra. Az egyetlen, amit el tudok képzelni, hogy ugyan eszközeinkben konzervatív és békés, de elveinkben radikális szervezet vagyunk, ami nem jelent mást, minthogy a klíma-igazságosságot figyelembe vevő, fair és erős klímavédelmi megállapodásért érdekérvényesítünk. Hiszen csak így tudjuk elkerülni a katasztrofális klímaváltozást. Úgy látszik, túl jól végezzük a dolgunkat, és el akarnak hallgattatni minket. Nem fognak.

A Democracy Now interjúja Nnimo Bassey-val, a Föld Barátai nemzetközi hálózat elnökével és José Bové európai parlamenti képviselővel, aki tiltakozott a Föld Baráti kitiltása ellen:

Ma estig nem engedték be a Föld Barátai képviselőit a klímacsúcsra. Kérjük, segíts, hogy holnap már bejuthassanak a civil szervezetek tagjai a Bella Centerbe! Írd alá az Yvo de Boerhoz címzett petíciót!

* * *

Egyre inkább megerősödik a már tegnap is említett meggyőződésem, hogy a klímacsúcson a gazdag országok a WTO tárgyalásokon alkalmazott módszerekhez folyamodnak, hogy gond nélkül megfeleljenek az óriáscégek igényeinek. 2001-ben a dohai WTO-csúcsot egy olyan, kis arab szigetországban rendezték, ahová civil szervezeteket egyáltalán nem engedtek be. A mostani koppenhágai klímacsúcson is szemmel láthatólag a gagdag országok és a multik érdekeinek megfelelő eredményt szeretnének, és úgy látszik, zavarja őket az erőszakmentes, de kritikus szervezetek hangja és figyelő tekintete...

A dán kormány és a UNFCCC monnyon le!

Fotók: Friends of the Earth International